Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Ukko 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi tento seriál opravdu nelíbil. Nicméně postupem času jsem si ho prostě zamiloval. Rozhodně dělá dobré jméno tehdejší české kinematografii. Uřímné a uvěřitelné herecké výkony, Slovácko, smysluplný scénář a i fakt, že né všechny díly dopadnou happyendem a spravedlivě. Řekněme si na rovinu, kdo nemá rád stařečka Pagáče a Juru Kláska je opravdový škarohlíd a pražáček. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Spi sladko po obůch stranách." Naše nádherné folklórní Slovácko v plné kráse. Natočeno podle předlohy místního patriota Zdeňka Galušky. Nezapomenutelný Jozef Kroner jako Pagáč, kterého výborně doplňuje Oldřich Velen jako Klásek. Vtipné vyprávění s lidovými písničkami. 8/10 ()

Reklama

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Co díl, to skvost. Inteligentní příběhy v kombinaci se slováckou náturou aneb konečně někdo neukazuje moraváky prvoplánově jako blbé vidláky. Herecké výkony jsou všechny skvělé, ale s přehledem tomu vévodí Jozef Kroner. Divoká slovácká hudba a vůbec folklór jako řemen. A to ani nejsem Moravák, nýbrž Čech jako poleno. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Mosím sa připójit k těm ogarom a robám co dali najlepší hodnocéní. Sú v tem životní múdra, co neplatíja enem na slovácku. Možu doporučit aj přečténí knížek: Slovácko sa súdí a Slovácko sa nesúdi od Galušky, protože všecko natočené nebylo. Já su z teho pomezí a tož su jednů nohů z valach a druhů ze slovácka a možu řéct že ten folklór tu eště trochu je, ale ztrácá sa a proto je tento seriál tak vzácný. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Vtipně podaná a vyložená knížka spisovatele Zdeňka Galušky přesně tak, jak jsem si to představoval a jak by to mělo vypadat. Pagáč a Klásek jsou takový, jací v mých představách byly. Jozef Kroner přímo exceluje a předvádí pravé divy. Jen škoda, že jen dvanáct dílů. Zasloužilo by více. Tady se sešla správná parta lidí a pod vedením režiséra dokázala vytvořit kumšt. Smekám klobouk. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Oldřich Velen v jednom rozhovoru tvrdí, že celý štáb v důsledku natáčení zemřel na cirhózu jater. (sator)
  • V seriálu hraje manželku Jozefovi Kronerovi jeho skutečná žena Terezia Hurbanová-Kronerová. (M.B)
  • Stařeček Pagáč (Jozef Kroner) říká nad rozpitým demižonem slivovice, že mu ho dala jeho žena ke zlaté svatbě, což je 50. výročí sňatku. Později při scéně na hřbitově je vidět, že se stařenka Pagáčová, která nedávno zemřela, dožila 59 let. Svatbu by tak mohli mít nejpozději v jejích 9 letech. (cundak)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama