Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Spock 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sympatická komedie o tom, jak se dají dohromady dva chlápci, kteří nejsou úplně normální, jeden je slepý a druhý hluchý, ale dohromady jsou skvělá dvojka. Čekal jsem zajímavou zábavu, protože téma bylo opravdu dost originální, ale chyba lávky, dostal jsem na můj vkus podprůměrnou zábavu pouze s několika světlými momenty, které však nedokážou celý film vyzvednout alespoň na průměrnou rovinu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kterak slepý a hluchý přelstili gangstery. :-) Původní scénář se zdál genu Wilderovi trapný a jeho agent mu ho nabízel tak dlouho, dokud ho nevyrazil. Nic netušící nový agent mu nabídl tentýž scénář a když se mu dostal do ruky potřetí, Wilder souhlasil pod podmínkou, že ho může celý přepsat. Protože nechtěl filmem urazit neslyšící, šel se poradit do jakéhosi centra pro sluchově postižené, co si může a nemůže dovolit, jak je takovému hluchému, když mu někdo řekne "Sedíte si snad na uších?" atd. Ujala se ho jistá slečna Webbová a s její pomocí si to ujasnil natolik, že (dle mého názoru) napsal a natočil nejzábavnější komedii z těch, kde hrál s R. Pryorem. třeba scéna s fotografováním do policejních záznamů... no to se musí vidět. A mimochodem, tu slečnu Webbovou si nakonec vzal za manželku. :-) 70% ()

Reklama

Margerie 

všechny recenze uživatele

Já jsem se teda opravdu bavila. Jestli máte chuť na komedii, která se nesnoubí s žádným dramatem, pak jste kápli na to pravé. Klišé v podobě námětu hluchý a slepý vůbec nevadí, ba právě naopak, už samo o sobě působí v tomhle filmu mile a úsměvně. Pryor a Wilder jsou skvělá herecká dvojka a jejich výkony táhnou celý film. 70% ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jeden z nejvíc odpovídajících filmu s neslyšícím (ohluchlým), co jsem doposud viděla. Jednotlivé gagy ve filmu skvěle fungují a opravdu baví. Dějová linka je oproti tomu bohužel naprosto nijaká a pro mě nezajímavá. Ovšem má to všechno své kouzlo. Vidět film dřív, asi by to pro mě byla srdcovka, teď mi z toho zůstávají jen ty vtipy. Gene Wilder je bůh. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krimikomedie z konce 80.let držící se stylu své doby a který je stále na svém místě. Příběh využívá vzniklých reálných humorných situací při setkání slepce s hluchým. Příznivé na příběhu je hlavně poklidnost a zbytečné netlačení na pylu jen aby byla legrace za každou cenu. Scéna se zastřelením člověka v obchodě už je krapet na levačku, ale budiž. Svůj smysl to splnilo. Komediální styl se však vytrácí na konci snímku, kde se už vcelku jedná o napínavou záležitost, ale jakoby to nevadilo. Máme tu snímek který pobaví, potěší a při kterém se dá dobře odpočinout. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Časť filmu sa odohárva v hotelovom komplexe nazvanom The Great Gorge Resort. V skutočnosti však ide o Great Gorge Playboy Club, ktorý patril Hughovi Hefnerovi. (m.a.t.o.)
  • Gene Wilder (Dave) sa na svoju rolu pripravoval v newyorskom Spolku pre nepočujúcich. Tam bol pridelený k rečovej pedagogičke Karen Webb, ktorá sa nakoniec stala jeho štvrtou manželkou. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama