Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Narozdil od Kleopatry mě ta souvislost Singles - Samotáři napadla hned, jak jsem shlédla výše hodnocený film, samozřejmě až po Samotářích. Inspirace (nemyslím tím úplně kopírování) je zde podle mě úplně markantní, Ondříček si ani nedal moc práci s názvem filmu. Aktualizace: Po asi 3. shlédnutí musím ještě přehodnotit směrem nahoru. Především díky kapelám, jejichž hudba i představitelé se zde hojně vyskytují, to jsou prostě moje srdcovky, to nejde jinak. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Šel jsem takhle v raných 90. letech do kina, a čekal fajn film ze života příznivců rockové muziky. Dočkal jsem se zoufalého pohledu na partu uvědomělých čajíčkářů, věčně zaneprázdněných budováním kariéry a plkáním o zodpovědnosti. (Vzpomínám si, že jeden "rocker" tam měl najednou asi tři zaměstnání, a byl spokojený.) Už v 80. letech nebyli mladí moc na nějakou rebelii, ale aspoň se uměli bavit. V 90. letech jim nešla už ani ta zábava. Ono se zas není čemu divit, když jim k tomu vyhrával grunge. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě takový krásný návrat do minulosti 30let zpět, kdy jste mohli vidět, jak se kdysi lidi seznamovali, jak trávili čas a jak to celé bylo úplně jiné než teď :D Pěkné, příjemné, určitým způsobem "smutné", jak jsou z toho, že jsou chvilku singl zoufalí, což je podle mě zbytečnost, ale jak by třeba řekl nějaký romantik - "láska přijde až bude potřeba" :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tahle sympatická vztahová komedie o partě kamarádů, kteří řeší problémy s láskou a partnerstvím, pravděpodobně byla výchozím bodem pro nejpopulárnější americký sitcom Přátelé. Film se slušným obsazením v čele s Bridget Fondovou nemá výraznější slabinu, ale nemá zároveň tak dobře vykreslené protikladné charaktery a takovou smršť hlášek, jakou měli Přátelé. Celkový dojem: 65 %. ()

no2 

všechny recenze uživatele

9/10 - Že o tomhle grunge rock nebyl a Kurt Cobain o tomhle nezpíval? A víte, že mi to vůbec nevadí? Ano, o tzv. grunge generation pravdivěji referuje např. novela Michaela Hornburga Břečka nebo biografické knihy o výše zmíněném zpěvákovi, pro něhož Pearl Jam byla pouze komerční rocková kapela a Alice in Chains obyčejný heavy metal (mimochodem obě tyto skvělé kapely mají s filmem hodně společného, netřeba se o tom ani rozepisovat). Přesto nehodnotím kladně jen hudbu (ve filmu zazní např. i Pixies, Screaming Trees a další kapacity amerického nezávislého rocku), ale i příběh – inteligentní, který nesklouzává ke kýčovitosti či ´kontroverzi´ mnohých amerických filmů či seriálů o mládeži. Nadprůměrný film, objektivně – na pět hvězdiček asi není, ale prostě nemohu jinak. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • V cameo rolích se ve filmu objeví Paul Giamatti (mladík z vášnivě líbajícího se páru v restauraci) a režisér Tim Burton (muž natáčející videoseznamky). (Chrustyn)
  • Film se odehrává v Seattlu a tak není divu že soundtrack obsahuje převážně skladby grunge kapel. Grunge se totiž zrodil právě v Seattlu díky kapelám jako Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden nebo Alice in Chains. (Punisher)

Související novinky

Reklama

Reklama