Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Mysli globálně, jednej lokálně ... Myslím, že tohle desetiletí bude o ekologii. Je film pro pamětníky s jedovatě lokalizovaným titulem Mládí a zvukem Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains, Mudhoney, Screaming Trees, Mother Love Bone a The Smashing Pumpkins ještě o něčem jiném? Moc ne. Ale to život na začátku devadesátek také nebyl. Co dalšího jeden potřeboval, když z rádia hrála Drown (na kterou jsem rád počkal do 1:29:33)? Maximálně flanelku. Hlavní hrdina vypadá a zní jako agent Cooper a zoufalecky nadhání ženskou s vizáží Stevena Tylera (šeredná Kyra Sedgwick). Bridget Fonda znervózňuje podobností s Kieranu Culkinovi... Kromě lásky k estetice grunge, vazbeného zmaru s příchutí heroinu, který ho charakterizoval, jde o trochu delší, umírněně sofistikovanější epizodu Melrose Place. Přimyslete několik triků od Woodyho Allena, bez vtipu a nadhledu ovšem, který by s amplifikovaným srdcebolem generace X neladil; ve Woodyho filmu by se frontman skupiny Citizen Dick s tváří Matta Dillona jistě jmenoval Xindl X... Přinejmenším pro někoho, komu kdysi při Smells Like Teen Spirit málem explodovala hlava, ale Cameron Crowe přichystal zážitek - tehdy magický, po sedmadvaceti (!) letech zvláštní, neboť upomínající, jak svět okolo, na rozdíl od nás, příšerně zestárl. A pomřel (Layne Staley, Chris Cornell, vkus...): Hele, moje nový hodinky Gortex s pamětí na dvacet čísel. Dnes je celý naplním! ... Bless you. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je rocker a vyjadrovať sa k parádnemu hudobnému podmazu nemá asi zmysel, stačí spomenúť Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Smashing Pumpkins, Jane´s Addiction a pod. Príbeh ako taký je sympatickou odľahčenou vzťahovou komediálnou romancou, ktorá nikoho neurazí. Maximálna oddychovka... ()

Reklama

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

A opäť jedna z mojich srdcoviek:) Singles sú asi určení hlavne pre špecifické publikum, ktoré si užije prostredie grungeového Seattlu, čiže pre mňa sú rozhodne tým pravým:D Hlbšiu myšlienku tu asi nikto nenájde, ale ako oddych pre mozog je to fakt úžasné + hudba vás vykopne až na mesiac:) Hlavne pri scéne na koncerte Alice in chains, nikdy neviem obsedieť :D + mi dal tento film tu najvzácnejšiu radu do života: Have fun, stay single:) ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem či to bolo tým, že som nemala pri sledovaní nič moc náladu, ale film mi absolútne nesadol. Postavy typické na 90-ky a tak aj vyzeralo všetko ostané. Prázdne dialógy, nezaujímaví aktéri a klišé na každom kroku. Neoriginálne, až moc jednoduché a 100 krát otrepané. Jediné, čo možno stálo za to, bola muzika. Inak strata času. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Cameron Crowe .. Člověk potřebuje druhý lidi a nejde jen o sex.. Crowe jako scénárista v nejlepší formě. Živé postavy a velmi věrné situace a dialogy. Nevšední variace na romantické filmy o mladých, prošpikovaná spoustou humorných momentů a narážek do problémů tehdejší doby a generace dvacátníků, takže snímek mnohdy výborně baví. To hlavní je však vztahová mozaika a ta reflektuje prostý život, takže ani o hořkosladké chvilky není nouze. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Steve (Campbell Scott) leží na podlaze mezi odpadky, hraje jazzová skladba "Blue Train" od Johna Coltranea. která není součástí oficiálního soundtracku. (bomber3)

Související novinky

Reklama

Reklama