Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (83)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Film drsný jak smirkový papír, kterému navíc totální, ničím neředěný šovinismus a misogynství stříká ven i ušima. Myslím, že kdokoli v dětství ujížděl na Bílém Tesákovi a podobných věcech, musí být THE TRAP nadšen a taková Rita Tushingham je ve své roli prakticky dokonalá a třeba já bych ji za onu tisícovku bral dom všemi deseti. Protože jde o film kvalitní, mimo hlavní proud, a vznikal v době, kdy na stříbrném plátně platila úplně jiná kritéria, je hlavně ve své první půlce takřka nečitelný a díky bohu za to. Možná trochu škoda toho odfláklého DVD, co teď (06/2009) bylo k mání v trafikách. Sakra tvrdá "pohádka". Myslím, že ačkoliv to relativně dobře skončí, stejně se nakonec v tý chatce od ponorky pozabíjeli. ___ P.S. nedivím se, že je český dabing údajně "velice kvalitní", když je na plátně v podstatě 80% času 50% postav nemluvících! :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný drsný chlapík chce ženu a děti. Jo, a ještě taky lustr. Potíž je, že mu nikdy nikdo neřekl o lásce, nebo o tom, jak se chovat k ženě. Intuitivně k tomu ale přes několik tvrdých ran osudu dojde. Stejně jako křehká květinka, kterou si dovleče do srubu, pochopí, že to, co potřebuje je svoboda a tu jí právě může dát ten zprvu brutálně se jevící muž.___Ve zkratce řečeno: dobrá koupě za tisíc dolarů. /11. 9. 2010/ ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Prvních půl hodinky je to takové seznamování s postavami a prostředím. Zajímavější je to od chvíle, kdy se hlavní osamocená dvojice vydá směrem ke srubu uprostřed lesů. To se z Olivera Reeda stává chlapík zocelený drsnou kanadskou přírodou a v jeho čerstvě zakoupené ženě se pozvolna začínají probouzet jisté city. Rozhodně bylo zajímavé sledovat Ritu Tushingham, jak výborně dokázala hrát němou a vlastně jen očima. Ačkoliv je Zálesák již staršího data, stále jde o kvalitnější kousek. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh z drsné divočiny, na který jsem si i 10 let po tom co jsem jej viděl dokázal vzpomenout a vybavit si jej. Určitě film, který nestačí vidět jednou a těším se, až si ho zase někdy pustím a vyzjistím tak změnu svého pohledu na něj po dlouhé době. Chtít po mladý holce aby uřízla nohu starýmu chlapovi asi není jen tak... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Právě ona drsnost a absence jakýchkoliv navenek projevovaných emocí, které zde však jsou, jen skryté několik mil pod hladinou, mi nesmírně imponuje. Není lehké udržet se na té tenké hranici mezi cynismem a romantikou, má-li tam obojí zůstat. Když se to ale podaří, je to krása. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama