Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (85)

emma53 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé asi po deseti letech. Ten zub času je pochopitelně znát na zpracování, ale to vůbec neubírá na moc příjemném zážitku z celého filmu. Ani trochu se nedivím, že Zálesák může být pro mnohé srdeční záležitost. Ono sledovat jak se z toho lesního bručouna stane nakonec celkem mírný medvídek, který má srdce tam kde má být a malou, křehkou a plachou myšku jak se proměňuje v ženu, která postupně prochází velkou změnou ve svém smýšlení a stává se tou ženou, která stojí rozhodně za víc než tisíc dolarů, je opravdu silný emotivní zážitek. Za mě hodně silná čtyřka. Přitom je to poměrně drsný film, kde je bez servítků předložen život takového samotáře a co to všechno obnáší. A Rita a Oliver tady hráli perfektně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh v krásné i kruté kanadské divočině o mladém neotesanci a jeho nové němé ženě Eve mě zaujal hned od začátku, už jen ten způsob, jakým ji získal.. Přiblížení života v drsných podmínkách považuji za zdařilé, při útoku vlků jsem nemohla dýchat, při pozdějším použití sekery jsem zavřela oči.. Oliver Reed jedním slovem strhující a Rita v každém ohledu zajímavá, zejména se mi líbil vývoj a proměna postav.. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že The Trap si plný počet bodů zaslouží. Produkce je sice příšerná (umělý sníh, animované kachny) a tedy přímo úměrná době vzniku, ale ani tohle všechno mě nedokázalo zkazit požitek, jaký tento film skýtá. Film totiž stojí hlavně na doslova zvířecím hereckém projevu Olivera Reeda. I kdyby už nikdy nehrál v nějakém významnějším počinu, tak už jen kvůli tomuhle filmu si nezaslouží být zapomenut. Jeho primitivní a divoký lovec Le Bete je nepřekonatelný. Styl chůze, spůsob jakým konzumuje jídlo (zde se opravdu nedá požít výraz jíst), či mluva, to vše jsou jen jedny z mnoha střípků, které dohromady vytvářejí plastickou a kupodivu sympatickou postavu. Tomuhle se říká životní role. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Křehké ženské mládě v zajetí muže drsného stejně jako kolem příroda kolem něj... Nevěsta pro Zandyho (1974) s Liv Ullmannovou neměla tak napínavé akční scény s dravou pumou a celou smečkou útočících vlků, tuším jen jednu s medvědem, ale rozhodně lepší herečku v hlavní roli i důsledněji rozehranou psychologii postav, než Zálesák. Nevím, ale ten celou dobu stejný výraz Rity Tushingham na mne v některých místech nepůsobil zrovna nejdůvěryhodněji, jakoby spíše patřil do zcela jiného (hororového) žánru. Jinak jako dobrodružná podíváná z prostředí kanadské divočiny to mělo skvělou úroveň a dobře rozehrané napětí i v rámci vztahové linky, u které mi předvídatelnost konce příběhu nijak nevadila. 75% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Starý poctivý filmový rodokaps se vším, co k němu patří. Drsňák s dobře ukrytým, ale velkým srdcem, ustrašená myška, v které se probouzí ženskost, zlí i hodní Indiáni a především vlci, ehm, samozřejmě vlčáci a škodolibě pak potěšil i utřený nos mladého nesympatického utřinosa. Velmi příjemná oddechovka, kterou si za čas určitě a s chutí zopakuju. Čtyři vlci zavile vyjí na hodnocení... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama