Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvedenou mladinkou vílu (L. Vondráčková) vykázala navždy ze své družiny královna víl. Opuštěnou ji nalezne na vřesovisku mladý poručík (J. Hána). Je okouzlen její krásou a ani bezbranně působící dívka nezůstává vůči němu bez citu. Poručík ji přivádí do světa lidí. Netuší, že Malvína, která kdekoho přivádí k úžasu svými zvláštními způsoby, umí čarovat. Své umění užívá, cítí-li se ukřivděna, chce-li někoho potěšit, nebo když se jí stýská po poručíkovi. Následky jsou pohádkově katastrofické… (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

venison 

všechny recenze uživatele

Úplně omylem jsem začala žehlit u pohádky a nakonec jsem jí (díky krátké stopáži) dokoukala celou :-) Rozhodně lepší než klasické studiovky na kulisách, ale tvůrci si měli dál lepší práci s kamerou.. Takhle to bylo pomalu stejně ploché jako v tom studiu.. Kostýmy i triky poměrně výpravné, dokonce sehnali i živá zviřátka.. Velkou slabinou je mizernost scénáře a prázdný děj.. Menším dětem by to ale snad ke štěstí mohlo stačit.. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

I když nese tato pohádka poselství o tom, že bychom někdy měli být spokojeni s tím, co máme, nezachrání jí to. Je totiž natočena mimořádně odfláknutě, režie veškerá žádná, kamera působí příliš prázdně a herci jsou vesměs mizerní, nejspíš i proto, že nemají moc co hrát. Jedinými klady jsou pěkné triky a Pavel Kříž. ()

milanista 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou především pro děti a nutno říci, že mým dětem se líbí. Hlavně díky roli Lucie Vondráčkové. Jinak opravdu pohádka s nedotaženými scénami. Buď ovlivněno stopáží, která se musela vejít do 60min. Nebo opravdu odfláknuto. Spousta scén si vyloženě žádá dotáhnutí, které chybí. Např. řádění Hrušínského, scény s Chantal a jiné. Herecké výkony jsou jedinné co pohádku drží nad vodou. Milou roli sehrála i paní Obermaierová a Bára Srncová. Celkově průměr, ale v dnešní době už vlastně mírně nadprůměr... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od slovenské verze Malvíny je novější české zpracování pohádkovější a jazykově vtipnější. Místo letadla, které má poručík Artur Raffleton v předloze, se mu v české úpravě porouchal motocykl. Malvína (celkem vhodně zvolená Lucka Vondráčková) považuje technický výdobytek za „nebohé zvíře“:-) Polidšťování Malvíny je trochu jinačí než v Klapkově předloze. Navíc vystupuje postava kapitána Richarda Trefila, ale tvůrci ji nevyužili dokonale. Paní Randásková (v předloze Arlingtonová) je ve filmové verzi mnohem lépe charakterizována a navíc ji skvěla zahrála Bára Srncová. Škoda, že scénáristka Květa Kuršová úpravy nedotáhla do konce, pohádka mohla být pohádkovější. Hudba: Václav Vondráček. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se také na zámku Líšno u Benešova. (M.B)

Reklama

Reklama