Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda se přitroublá dvojka vydává na cestu do nebe, pekla a na různé zastávky mezi těmito cíli a setkává se (mimo jiné) s Albertem Einsteinem, velikonočním zajíčkem či smrtkou. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se jedná o relativně originální pokračování. Místo spoléhání se na to, co fungovalo v prvním díle, se scénáristé vydávají do neznámých vod a vychází jim to. Stylově se jedná o stejně hloupočkou, ale zároveň oddechovou dobrodružnou komedii, při které ale člověk jako v případě celé třídílné série nemusí nutně vypínat mozek, aby se dobře bavil. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Jsme mrtvý, vole!" Tady jde do tuhého! Bláznivá dvojka metaláků bojuje mezi nebem a peklem o návrat mezi živé. Kouzlo cestování časem už se pomalu vytrácí. Zápletka je zbytečně překombinovaná. Pořád to drží díky hlavní dvojce R+W a z vedlejších postav je dobře doplňuje smrťák.  5/10 ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ještě stupidnější film než Skvělé dobrodružství Billa a Teda. Nejen, že ti dva jsou stejní dementi jak tenkrát, ale už mě to nebaví ani trošičku. A propagace rocku je neuvěřitelně častá, stejně jako jejich kytarový gesto, čímž se mi film hnusí víc a víc (každej přece ví, že kvičení kytar vždycky bylo a vždycky bude sračka). Grim Reaper teda byl hezkej, ale jinak to byl všechno spíš trapas. Nejvíc mě pobavilo v pekle: Plukovník: "A teď budete dělat nekonečně kliků." Bill: "Nedokážu udělat nekonečně kliků." Ted: "Možná bysme mohli dělat holčičí." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o niečo znesiteľnejšia ako jednotka vďaka tomu, že je absurdnejšia. Už to nie je nudné cestovanie po histórii, ale ústredné duo zažije kopu šialených príhod v pekle, na zemi v súčastnosti, budúcnosti, stretne smrtku, mimozemšťanov atď Proste všetko čo scenáristov napadlo tam dali. Vďaka tomu je film nepredvídateľný a o niečo menej nudný. Ale ústredné duo mi stále pripadá nevtipné. Napriek tomu, ak fakt po rokoch vznikne trojka, tak si ju pozriem, lebo som zvedavý jak trápne bude pôsobiť starý Reeves v úlohe zhúlenca. 3/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za mňa pomerne výrazné zlepšenie na všetkých úrovniach. Akoby jednotka bola iba ohmatávaním materiálu a všetko sa naplno rozbehlo až v dvojke. Nie je to síce bohvieako vtipné a nabité hláškami (avšak určite nechýbajú), ale je tu toľko vizuálnych nápadov, až ich divák všetky naraz nepoberie. A je rozhodne dobré, že sa tu odkazuje (aj) na umeleckú kinematografiu minulosti (Siedma pečať, nemecký expresionizmus, filmy Powella a Presburgera, možno aj Westworld) a nejde tak len o stereotypný teenagerský výplach. Záverečná tretina ide už skôr v šľapajách jednotky, avšak hudobné finále s "hosťami" pred publikom je určite lepšie ako predstavovanie historických postáv. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Santa Clarita Studios a v lokacích v Los Angeles a okolí (Kalifornie, USA). (Rominator)
  • Na konci filmu se měly v reálném světě objevit tři postavy, které Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) potkali v pekle (tedy přítel Tedova otce z armády, velikonoční zajíček a Billova babička). Tentokrát ale měli být o něco agresivnější a měli se zúčastnit automobilové honičky, při které se měli Billa a Teda snažit zastavit, aby se nedostavili na soutěž kapel. Přestože se honička už začala natáčet, její dotočení by překročilo rozpočet, a tak se v hotovém filmu nikdy neobjevila. (animaxis)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Glenn Wilder. Na pozici kaskadéra se natáčení zúčastnil jeho syn Scott Wilder. (Rominator)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Reklama

Reklama