Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (103)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Další kultovka pro tehdy náctileté Američany, která však ze svého kouzla příliš neztratila. Cestování časem a poznávání různých historických postaviček (no a hlavně jejich konfrontace s vymaštěnými teenagery z budoucnosti) je uchopeno vtipně a neotřele. Zvláštní, že ještě nikoho nenapadlo tento koncept vzkřísit v nějaké zhulenecké komedii. Bil s Tedem jsou trochu stupidnější, než by bylo nutné, avšak stejně náramně baví. Slabší 4*_____p.p.č.: Filmy o cestování časem jsou moje slabost. Napoleon je super řízek! Viděl jsem to střízlivý, ale mít něco v krvi určitě není naškodu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Esenciální přísady osmdesátkového humoru jsou zde - užitečná když potřebujete někomu vysvětlit co považovali naši předci za vtipné v tomto zvrhlém desetiletí (desetiletí kdy Danny DeVito mohl být dvojčetem Schwarzeneggera!)? Keanu Reeves a Alex Winter to demonstrují na prostoru 90 minut znamenitě. Tolik "outdated" features nenajdete v žádném jiném filmu a nejen proto si Bill s Tedem zaslouží tři a půl časotelebudky z pěti. 70 % ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Patrně jeden z nejvíc cult-movie material, co jsem za dlouhou dobu viděl! Bill a Ted jsou dva idioti, které od snové budoucnosti plné holek, vlastní rockové kapely a spousty peněz dělí referát z historie, o které ani jeden vůbec nic neví. Pokud to nevyjde, Ted jde na vojenskou akademii a Bill může na kapelu zapomenout. Jak se ale udělat referát v době bez internetu, když o historii nic nevíte. Inu, nejsnazším způsobem vůbec, jdete to zažít.. Skvělé dobrodružství Billa a Teda jsou úlet, jinak to popsat nedá. Dva idioti s hudbou v žilách a hormony v kalhotech se setkávají s různými historickými osobnostmi a aniž by vůbec věděli, co jsou zač, si je půjčují do dnešní doby, aby vykonali to na čem stojí osud celého (jejich) vesmíru, Bill a Ted musí dostat jedničku z referátu! 70% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, to je případ. Je to povrchní blbina, oslava konzumu a všeho, co je na americké společnosti špatně. Také je to křečovitý pokus o stvoření kultovních parťáků (který nevyšel) a kromě ne zrovna promyšleného scénáře musím zmínit veeelmi nepovedenou režii. Proč tedy hodnotím tak vysoko? Asi jsem prostě někde nechal mozek a bavil se při pohledu na 25 letého Keanu Reevese. Zopakovat si to ale vážně nemusim. Stejně jako například u Waynova světa. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vítejte v roce 2688. Nebojte, vzduch je čistý, voda je čistá a dokonce i špína je čistá.......... Ale nepředbíhejme, vraťme se o 700 let dřív. Do časů mládí Billa a Teda. CITÁT - Co to smrdí, vole........... Zde uvidíme počátky cestování časem pomocí anglické telefonní budky. Ted a Bill zde praktikují zajímavé cestování časem. Cestování tak říkajíc "k obrazu svému". Stačí si jen pomyslet, že tam něco někde bude a šup - je to tam. Ale také normálně cestují. A to hodně. CITÁT - Někoho si chytíme.......... Referát z dějepisu prostě musí být dokonalý. Naprosto úžasná je scéna "Anglie 15 století" a bitva Billa a Teda o Vesmír. To jsem brečel smíchy (31 minuta) DIALOG: TED - Hej Bille. Jsem Darth Ted!! BILL - Já jsem Luke Bill!! A ty nejsi můj otec!!! TED - S tebou nikdy neovládnu Vesmír!!............ Tahle scéna v brnění je prostě žůžo. Nejhezčí, z hlediska historie, je loupež Johanky z Arku. Příběh má říz, vtip a nese i jakéžtakéž poselství. CITÁT - A pařte, volové!!!!!............... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (15)

  • Keď Napoleon na konci filmu ukončí svoju prezentáciu, Ted zahlási: „Nemyslím si, že to bude fungovať". Mapa, ktorú Napoleon použil pri prezentácii, znázorňuje francúzsku inváziu do Ruska. Známy francúzsky cisár pri nej utrpel porážku. (busev)
  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama