Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (102)

Nin 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě tahle bláznivá komedie nadchla. Jak ji vidím po mnoha letech? Příběh je víc než bláznivý - nedává moc smysl. Hlavní dvojka připomene Beavise a Buttheada. Je zábavná svou tupostí a baví svými přiblblými řečmi. Bill a Ted má působivou zápletku s cestováním v čase a přesto působí trochu obyčejně tím, že nemá bůhvíjak promakaný scénář a vtipy... Na druhou stranu i po letech mi to z nějakého důvodu přijde jako děsně fajn komedie, která skvěle graduje. Hlavní postavy jsou sympaťáci, film má svoje kouzlo a scénky s historickými postavami mě vždy pobaví. (8/10) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku než se příběh pořádně rozběhl jsem si myslela,že je to další odpad a už kvůli Keanu Reevsovi mě to trochu mrzelo, tak jsem si říkala - přežiju to do konce třeba se to změní...Nezměnilo, ale i tak to bylo celkem vtipné pozorovat ty herce,kteří hráli ty významné postavy v dejinách USA a vůbec celého světa jak běhají po tehdy moderním světě. Obzvláště vtipný mi přišel Napoleon ve vodním světě a Beethoven v obchodu s hudebními nástroji. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vítejte v roce 2688. Nebojte, vzduch je čistý, voda je čistá a dokonce i špína je čistá.......... Ale nepředbíhejme, vraťme se o 700 let dřív. Do časů mládí Billa a Teda. CITÁT - Co to smrdí, vole........... Zde uvidíme počátky cestování časem pomocí anglické telefonní budky. Ted a Bill zde praktikují zajímavé cestování časem. Cestování tak říkajíc "k obrazu svému". Stačí si jen pomyslet, že tam něco někde bude a šup - je to tam. Ale také normálně cestují. A to hodně. CITÁT - Někoho si chytíme.......... Referát z dějepisu prostě musí být dokonalý. Naprosto úžasná je scéna "Anglie 15 století" a bitva Billa a Teda o Vesmír. To jsem brečel smíchy (31 minuta) DIALOG: TED - Hej Bille. Jsem Darth Ted!! BILL - Já jsem Luke Bill!! A ty nejsi můj otec!!! TED - S tebou nikdy neovládnu Vesmír!!............ Tahle scéna v brnění je prostě žůžo. Nejhezčí, z hlediska historie, je loupež Johanky z Arku. Příběh má říz, vtip a nese i jakéžtakéž poselství. CITÁT - A pařte, volové!!!!!............... ()

Delaney 

všechny recenze uživatele

Nejedná se tu o nijak skvěle propracovanou komedii... taková lehká oddechovka se spoustou hluchých míst... ALE zas jí musíme nechat napoleonovy návštěvy bowlingu a aquaparku, Billy the Kid učí Aristokrata ragby, a do toho se pletli narážky a ironie jako ozzy kazící mládež, Van Halen, Iron Maiden, Dust in the wind... prostě komedie jak má bejt ani ne moc smysluplná, ani ne moc ujetá, ani ne moc chytrá, tak to ma bejt... A do toho Keanu...:D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád rôzne variácie na tému cestovania v čase. Či už vo forme klasického sci-fi, horroru, popcorn movie alebo i komédie. Ale "Bill and Ted´s Excellent Adventure" je velice slabý film. Tento snímok ma definitívne utvrdil v tom, že Keanu Reeves je nešikovné herecké nemehlo, ktoré malo sem-tam štastie na dobrého režiséra s dobrým scenárom (napr.Matrix). Inak je to len taký drevený Jano, čo nedokáže zahrať ani jednoduchú úlohu pubertálneho poloidiota. Z toho čo predvádzal v tejto prostoduchej komédii (pri ktorej som sa ani raz nezasmial), mi bolo trápne za neho. A to je poriadne nepríjemný pocit. * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)
  • Keď Napoleon na konci filmu ukončí svoju prezentáciu, Ted zahlási: „Nemyslím si, že to bude fungovať". Mapa, ktorú Napoleon použil pri prezentácii, znázorňuje francúzsku inváziu do Ruska. Známy francúzsky cisár pri nej utrpel porážku. (busev)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama