Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (102)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Není možná! Dva natvrdlý metaláci propadají z dějaku. Učení jim neleze do hlavy a tak musí podniknout výlety do časoprostoru v telefonní budce. Vtipné chytání všech historických osobností. Reevs i Winter se výborně doplňují díky absurdnímu vtipu i mladistvému vzhledu. Prostě pohodový úlet. 6/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku než se příběh pořádně rozběhl jsem si myslela,že je to další odpad a už kvůli Keanu Reevsovi mě to trochu mrzelo, tak jsem si říkala - přežiju to do konce třeba se to změní...Nezměnilo, ale i tak to bylo celkem vtipné pozorovat ty herce,kteří hráli ty významné postavy v dejinách USA a vůbec celého světa jak běhají po tehdy moderním světě. Obzvláště vtipný mi přišel Napoleon ve vodním světě a Beethoven v obchodu s hudebními nástroji. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nablblá slátanina Návratu do budoucnosti a Návštěvníků a Pána času, kde je možné vidět kouzelné začátky příšerně přehrávajícího Reevese, umocněné ještě dabinkem "ala Koudy".. je to stupidní, fórků pomálu, ale závěr je docela fajn. Plyne z toho pučení, že i úplný pabl se dokáže bičnout když dostane příležitost a něco předvést. Jen škoda promrhaného potenciálu v jiných časech, tam byl prostor pro spoustu super situací. Za mne 40% max a s odřenou budkou v zádech. ()

Erian 

všechny recenze uživatele

Dodnes mě mrzí, že jsem tenhle film neviděla celý, nehledě na to, že druhý díl mi úplně unikl:( Ale považuju tenhleten kousek za poměrně dost povedené dobrodružství, které v sobě má něco z Blbého a blbějšího, který si tak trošku dělá srandu sám ze sebe a vidět mladinkého Keanu Reevese v téhlete povedené roličce je ovšem dokonalý odvaz:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Džingischán v športovom oddelení je to najvtipnejšie, čo Bill a Ted ponúka a je škoda, že všetko okolo je "iba" uletené namiesto toho, aby to bolo aj skutočne vtipné. Nápad je fajn, ide o akýsi Návrat do budúcnosti na tripe, avšak film zostarol asi viac, než by bolo zdravé. Škoda, že Bill a Ted necestovali aj do bližšej budúcnosti a nevyzvedali, nakoľko je ich film obľúbený aj niekoľko desaťročí po vzniku. Všetko smeruje tam, kde chcú Bill a Ted skončiť a tie prekážky v ceste za cieľom nie sú obzvlášť komplikované a diváka tak film iba málokedy prekvapí. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli protagonisté cestoval časem v dodávce. Mezi dokončením scénáře a natočením filmu se ale v kinech objevil film Návrat do budoucnosti (1985). Autoři se tak obávali, že bude jejich film působit jako vykrádačka a dodávku tedy vyměnili za telefonní budku. Z tohoto rozhodnutí je vidět, že v USA koncem osmdesátých let ještě nebyl příliš známý britský sci-fi seriál Doctor Who (od r. 1963), ve kterém se časem také cestuje v telefonní budce. (animaxis)
  • Bill a Ted představí Rufuse sami sobě, Rufus jim nikdy neřekne své jméno. (Vlado666)
  • Keď Napoleon na konci filmu ukončí svoju prezentáciu, Ted zahlási: „Nemyslím si, že to bude fungovať". Mapa, ktorú Napoleon použil pri prezentácii, znázorňuje francúzsku inváziu do Ruska. Známy francúzsky cisár pri nej utrpel porážku. (busev)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama