Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tvůrci dokázali zprznit jedny z mých největších dětských hrdinů, a to způsobem nevídaným. Nejen, že nechtěně upustili od vtipné formy, nejen, že opakují dokola stále viděné. Oni museli do filmu zakomponovat moderní prvky, aby na film přišlo co nejvíce teenagerů - trance, moderní písničky, mobilopták.. Pár scén je sice vtipných (příchod do tábora Římanů, dále pak.. Tak pardon, jen jedna scéna si může dovolit o sobě prohlašovat, že je vtipná). Jinak je film zcela kýčovitý a zcela jednoznačně namířený na mladší publikum - to byly i filmy předchozí, ale ty alespoň nekašlaly na diváky dospělejší. Asterix a Vikingové se tedy stává dalším zklamáním a zařazuje se mezi ostatní tuctové, neoriginální a celkově špatně provedené animáky roku 20006. Aspoň, že film nic moc nevydělal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není jedno z nejlepších Asterixových dobrodružství, co byla zpracována jako animovaný film, ale pořád mnohokrát lepší než hraná podoba. Je to ale až trochu moc klišovité a až moc málo vtipné, aby tohle byl skutečně snímek, který stojí až tak moc za pozornost. Starší kousky jsou rozhodně vtipnější a zábavnější. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderný animák tam, kde sa to vôbec nehodí. Priblíženie sa dnešnej mládeži s obsahom infantilného humoru nebola dobrá voľba. Kde sa vytratil sarkazmus? Nebavil som sa a to Asterixove príbehy milujem (to bol asi hlavný problém). Slabé a ak to má v takomto duchu pokračovať ďalej, tak nech sa už radšej netočí podľa tohoto geniálneho komiksu nič. Lebo sa naserem a tých žabožrútov si nájdem! 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepatril ku nadšeným obdivovateľom týchto kreslených Galských hrdinov. Skôr si už vychutnám filmové spracovanie s G.Depardieu a Ch.Clavierom v úlohách Obelixa a Asterixa. No zopár animovaných častí som mal tiež možnosť vidieť. A toto ich zatiaľ posledné dobrodružstvo s Vikingami sa mi zdalo celkom dobré. Určite som nebol sklamaný. *** ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem si říkal "A do háje!". Časy Asterixe už jsou asi pryč. Původní filmy byly výborný a i ten českej dabing ušel. Dneska je českej dabing pro mě tak nesnesitelnej, že se koukám na originál. Tohle jsem v češtině zkousnul, ale s menší újmou na zdraví. Příběh klasickej, to nový kreslení celkem taky ujde...možná jsem těch 70 minut moh dělat něco jinýho, ale co. I když, párkrát jsem se zasmál, to zase jo. Hlavně u Abby a Ikey. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama