Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jste-li Američan, co se narodil indickým rodičům a vaše babička vysloví přání dožít svůj život v rodném Starém Dillí, budete brát její odvoz tam jako cestu za poznáním vlastních kořenů. A i když se píše rok 2008 a na povrchu Měsíce přistává indická sonda Čandraján-1, možná zjistíte, že obyvatelé Čándní Čauk si ve svých srdcích uchovali ze starých časů nejen dobrosrdečnost a pospolitost, ale také mnoho předsudků a zkostnatělých tradic, které jim zatemňují mysl a znemožňují dosáhnout štěstí... (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Americký Ind si nemůže zvyknout na Indii plnou předsudků, svazujících tradic a korupce. A do toho tam běhá chlap převlečený za gorilu, který je ale možná jen výplodem bujné fantazie. Zaujal mě jen mikropříběh všemi opovrhované výřečné prostitutky z nižší kasty a její nenápadná láska. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nedozírné davy muslimů se modlí před mešitou Džama Masdžíd, Sonam tančí s holubem, Abhishek předvádí osobitý parkour po střechách v Chandni Chowk a Niktoriovo srdce plesá radostí. To čemu Indové říkají "nudný dokument o Dillí", to je pro něj snový výlet s osobitou atmsférou. Co na tom, že Rakesh Mehra ve své výpovědi o mentalitě místních lidí a jejich démonech sahá po těch nejotřepanějších prostředcích a nedaří se mu sugerovat divákům hrdinovo postupné vžití se do chodu a atmosféry města? Indická filmová poezie si svou cestu k divákovu srdci vždycky nějak najde. I když ji zrovna někdo recituje koktavě. 70% ________ PS: Nepropásněte záběry, v nichž ulicemi projíždí Škodovky :-) ()

Reklama

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem moc nevěděla, co si mám myslet, ale nakonec jsem ten film milovala. Ani ne tak pro poselství (protože to nemá moc "příběhu" ) ani kvůli skvělým hereckým výkonů, (Waheeda Rehman, Rishi Kapoor, Om Puri..... znáte to), ale protože krásně a citlivě zachycuje vlastní malý svět. Objevují se v něm všechny povahy, charktery známé nám všem, ať už žijeme jakkoliv a kdekoliv. Nikdo však není představen jako nesmyslná karikatura, nikdo není vykreslen jako padouch ani jako svatý. Krásná hudba podtrhuje atmosféru i pocity radosti i smutky, které ve mě film vyvolal. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film s krásnou a hlbokou myšlienkou, nastavuje zrkadlo v podstate nie len Hinduistom a Muslimom ale všetkým ľuďom, lebo všetci máme niekde v vo svojom vnútri nejakú tú Čiernu opicu v ktorej drieme nenávisť akéhokoľvek druhu. Delhi 6 je promenádou charakterov a hereckých výkonov, každá postava sa vplyvom udalostí mení a podlieha okolnostiam. Milostný príbeh Bittu a Roshana je tu len akýmsi pozadím, pre dokreslenie rôznorodosti postavičiek. Veľmi zaujímavý film .... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který se snaží ukázat Indii ve všech podobách, které nabízí. Od lesku drahých kovů až po rez a špínu, a to nejen na ulicích, ale hlavně v lidské mysli a zatvrzelých srdcích. Pro západního diváka, který vše představené vidí poprvé a o Indii ví jen velmi málo je to dozajista přínosné a dobře udělané. Seznámí se tak s prostředím, zvyky, životem a zjistí, jak to tam vlastně funguje. Pro mě osobně to však nijak přínosné nebylo, neboť mám už poměrně dost z této země shlédnuto, a vše ukázané jsem již viděl jinde a mnohem lépe zpracované. Nedalo mi to prakticky nic, natož šok, či ponaučení. Takto mi nezbývalo než se zaměřit čistě na příběh, postavy a herce. Přišlo další silné zklamání. Herecká esa jako jediná nezklamala. Velmi dobré obsazení a výkony rovněž. Jejich postavy se mě ale nijak výrazně nedotkly a příběh samotný vůbec nevtáhl a neoslovil. Jen jsem celý příběh sledoval a zhruba po hodině se začal dost nudit. Pokusy o vtip a drama u mě nepadly na úrodnou půdu. Hudebně rovněž rozpačité a nevýrazné. Nezachránila to ani závěrečná, leč pravdivá slova k divákům. Slibné hodnocení i komentáře lákaly na silný filmový zážitek, ale místo toho přišlo rozčarování a zklamání, ale to se stává. Za mě jasný průměr tří hvězd. Snahu nelze upřít, ale jinak to byl věru nezáživný zážitek, ke kterému se vracet nebudu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama