Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (427)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Living Daylights" je podľa mňa schopnou Bondovkou. NIe je super, ale rozhodne má dostatok pozitívnych momentiek, ktoré stoja za spomenutie. V prvom rade Timothy Dalton. Ako James Bond je podľa mňa veľmi dobrý a veľmi dobre ho v tejto role beriem. Maryam d´Abo je tiež skvelá. Sympatická Bond-Girl a v role, kde ju človek dokáže dobre pochopiť. Zloduch tohto filmu je dosť dobrý. A dokonca je tu aj pár dobrých twistov. Vo filme sú rozhodne aj komické momentky ako napríklad prechod cez slovensko-rakúsku hranicu a podobne, no ja som si to celkom užíval. Dokonca musím povedať, že sa mi aj páčilo, že sa film odohrával aj v komunistickom Československu. Funguje to. Plus sa v tomto filme aj dosť nacestujeme a prechodíme rôzne krajiny. Možno to nie je najsilnejším filmom, lebo je pravda, že miestami je skutočne cítiť jeho stupiditu, no ja som si ho užil. Vizuálne je dobrý, má pár vtipných momentov, pár prekvapivých momentov, nového dobrého Jamesa Bonda a ja osobne ho odporúčam vidieť. Podľa mňa jeden z lepších. Hodnotenie: B ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Oproti poslední Bondovce s Rogerem Moorem jde o obrovské zlepšení. Je to mnohem chytřejší podívaná (i když nevím, jestli se to v souvislosti s Bondem dá říct), mnohem profesionálnější zpracování, je tu mnohem méně nesmyslů, méně otravných klišé a má to spád a napětí a vlastně celou dobu jsem chtěl dát čtyři hvězdičky, ale musím je ubrat za dvě věci, na které jsem asi nějak přecitlivělý. Jednak absurdní hra na violoncello a pak ohromující výbuch letadla, kterému došel benzín. Říkal jsem si předem "ty vole, jestli to letadlo fakt nechají vybouchnout, tak dám hvězdu dolů" a ono jo. Co tam jako bouchlo? Hliník? Sklo? Zbytky opia? Úvodní část v Československu je pro našince super zajímavá, i je slyšet nějaká ta čeština (resp. slovenština), navíc tam překvapivě nejsou nějaké super nesmysly, co by nás měly rušit. Část v Afgánistánu je zase vtipná v tom, že týpci, ze kterých se o několik let později dost možná stanou Talibánci, jsou tady za klaďáky se slabostí pro violoncello. Timothy Dalton je podle mě skvělý a je pro mě do té doby nejsympatičtější Bond. Jeho holka je pro mě možná i nejsympatičtější bondgirl. Už jsem to ani nečekal, ale těším se na dalšího Bonda. Na Dech života jsem byl v hodnocení trochu přísný, je pro mě do té doby na druhém místě v žebříčku, ale za to letadlo prostě nemůžu jinak :-) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dnes už nemusím moc akční filmy z osmdesátých let (už jen ta móda a hudba...) tak mi úplně nesedl Dalton jako agent 007. Třeba Craig byl pro mně vyloženě šok, ale zvykl jsem si rychle. Dalton je stále jakýmsi cizorodým prvkem a já ho má zafixovaného jako schopného herce jiných filmů... Naštěstí však se tato bondovka s úctyhodným číslem 15 částečně odehrává na Slovensku. Honička Bonda s Ladami VB a vojenskou rolbou je dnes už legendární... Jo to bylo tenkrát. Dnes už jsme pro agenta Jejího Veličenstva - spojenci :-). * * * ()

woody 

všechny recenze uživatele

15. bondovka -Tak já to řeknu hned a naplno. Po prvním Bondovi, nudném Bondovi a vtipném Bondovi přišel nejlepší Bond. Ano je to tak. Ti co mě znají vědí, že na Daltona nedám dopustit. Má charizma, hlášky, nepostrádá klid, ale i jistou zranitelnost. Přesto však stále působí drsně a tvrdě. Bůhvíjak by vypadal Brosnan, kdyby nebylo Daltona. On je pro mě spíše takovým pokračovatelem. A to je jen dobře. Dalton i přesně vystihl Bondovu osobnost a to mi nikdo nevyvrátí. No a teď k ději. Dalton měl nevýhodu na slabé příběhy. Možná pokud by dostal více propracované než jen vyloženě efektní akčňáky mohl tu být dýl než dva příběhy. Dech života nabízí Bratislavu. Tatry u rakouských hranic, ruské speciální jednotky a přeříznutou Ladu (nejsem sprostý, Bondgirl se jmenuje Kara). Potěší návrat Aston Martin V8 (IMHO nejluxusnější a nejpěknější Jamesovo vozítko). John Glen sice postrádal špionážní cit předešlých režisérů, ale zase přesně držel Broccoliovského hesla "Dopřejte divákům nejlepší akci. Od toho tu ty rozpočty jsou." A Glen to skutečně zvládal na výbornou jak dokazují scény v Afghánistánu. Ale se záporáky je to slabý. Válečný nadšenec a ruský floutek. Pche. Ti Bonda nemůžou ani postrašit :-) Vše zachraňuje bloňďáček Nekros a jeho průlet vzduchem bez boty ;-) A song? No jsem rád, že už jsem o norské A-ha potom už vůbec neslyšel. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

James Bond bojuje za pomoci afgánských teroristů a sovětského generála proti americkému zbrojaři, co dodat, tohle asi nebude oblíbený film rodiny Bushových..:) Možná má 007 menší charizma, zato je však v Československu a jeho Aston Martin má do té doby nejlepší vybavení, takže hravě překoná žigulíky VB. Příběh má spád, humor i skvělé scény s Q a ropovodem. Na rozdíl od druhého Daltonova počinu na mě stále dýchá bondovské kouzlo a elegance. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (49)

  • Když letadlu dochází palivo, Bond (Timothy Dalton) se jej rozhodne opustit se slovy: „Není tu kde přistát.“ Letadlo následně havaruje do úbočí hory. Přitom z něj ale James Bond vyjede v autě na rozlehlou rovnou pláň, na které je navíc prázdná hladká asfaltová silnice. (Stejšn)
  • Zbraň, kterou James užívá během ostřelovací epizody v Československu, je puška Walther WA 2000. (novoten)

Reklama

Reklama