Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Silný úvod, okúzľujúca Aya v hlavnej úlohe, zaujímavá zápletka o skvele vycvičenej skupine zabijakov a poriadna nálož skvele spracovaných a natočených, správne krvavých a akčné súbojov. Problémom je však slabší príbeh, prílišný výskyt šialených a bizarných postáv (chlapík v bielom totálne prehráva), zbytočné a otravné pokusy o odľahčenie inak vážneho filmu a úplne zbytočných záverečných 15 minút. A postrádal som tam ten ikonický japonský pátos spojený so samurajskou cťou a ideálmi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pred filmom odporúčam aspoň letmo načrieť do klasického japonského anime. Ja nie som v tomto síce žiadny odborník, ale to, čo mám odpozerané mi stačilo na to, aby som si tento film dokázal vychutnať. Keď niekto začne pozerať sfilmovaný americký comics, tiež neráta s tým, že uvidí reálne scény z bežného reálneho života a dopraje filmu určitý stupeň nadsádzky. To isté je treba spraviť aj pri sledovaní sfilmovaného japonského anime (mangy). Unikátne spracované akčné scény patria k vrcholom ázijskej kinematografie v tomto smere, najviac tomu dopomohla kamera, strih; a postavu Azumi obsadzujem na vrchol rebríčka hlavných akčných ženských hrdiniek. A čo je podstatné, ani príbeh nezaostával. 80%. ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Nádherná hrdinka v historické řežbě jakou mé oko ještě nespatřilo... Vše podkresleno krásnou hudební složkou filmu... Už jen začátek filmu, kdy s někým x let vyrůstáte a trénujete a pak jste ho donuceni zabít, to zacloumá s emocemi i silnějších jedinců. Film se i přes delší stopáž netáhne a víceméně si po celou svou dobu drží zběsilé masakrální tempo, kdy jeden souboj střídá druhý. Souboje jsou vůbec alfou a omegou tohoto filmu a já si nepamatuji takhle pěkně nasnímané, a co se choreografie týče, propracované, souboje... samozřejmě pořádně brutální a krvavé... ale jestliže takto označíme souboje během prvních tří čtvrtin filmu, nevím jak pojmenovat ten finální Azumi proti všem... To je ultimátní masakr, vyšperkovaný soubojem s hlavním padouchem, tím transvestitou v bílém... Aranž souboje je fenomenální, ty úhly kamer a celý takový "feeling" té scény je nezapomenutelný... Záporáci se vůbec ve filmu povedly a tranvestitovi slušně sekunduje ten pejskař a i všichni ostatní. Scénář obsahuje pár drobných zvratů a na city útočících scén, ale nic z čeho by jste se měli ubrečet xmrti. Hlavní dějovou linkou je příběh cvičených samurajů/ninjů, kteří, aby zabránili válce, musí jednu malou způsobit a všechny zmasakrovat. A to jim jde báječně... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Akce 10/10/// +neuvěřitelná porce masa, krve, mečů a soubojů, John Matrix se může jít zahrabat, emoce, hudba, kamera, velkolepé finále, postavy, záporáci, příběh, zajímavá výprava a hezké prostředí -pár chybek se najde, třeba krev někdy nestříká tam kde by měla, občas si všimnete nelogičností v choreografii soubojů, hrdince při skoku do moře chybí meč (přitom ho před chvílí ještě měla), v další záběru už ho zase má, některé souboje jsou trošku přestřelené, zvláštní neúmrtnost jednoho z posledních přeživších hrdinů, úplný závěr je nějak prapodivně sestříhán/// Všechny tyto zmíněné chyby jsou však jen kosmetické. Azumi se mi 5 let válela na disku (kdyby se mi tak válela někde jinde) a já se na ni celou tu dobu těšil. Mnohokrát jsem si sjížděl různé záběry z filmu, ale k němu samotnému jsem se dostal až dnes. Podívaná to je neuvěřitelná, zážitek odzbrojující. Závěrečný souboj ve stylu jedna proti dvou stům zůstane dlouho nepřekonán a při závěrečným souboji s hlavním záporákem kdy kamera několikrát obeplula tento souboj jsem si připadal jak na kolotoči, tedy úplně unesen jsem se vznášel./// Celkem 91%/// ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Bavilo by vás dívat se 123 minut na krásnou japonskou herečku (Aya Ueto), kterak si to ve vizuálně opulentní adaptaci comicsu o neohrožené vražedkyni rozdává v neskutečných řezanicích (na závěr sama proti 200) s bandami nemilosrdných válečníků? Pak je Azumi přesně pro vás! Na britském vydání DVD se navíc ve vyčerpávajících dokumentech dozvíte všechno, co jste o natáčení chtěli vědět… ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama