Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Během té chvilky se z budoucnosti stala minulost. Není žádná přítomnost a proto čas neexistuje." Tak teď už tomu rozumím. Já žiju v budoucnosti. Takže vlastně v minulosti, což je naprosto jasný ze stylu mýho oblíkání. Ale zpět do přítomnosti, která už byla. V tý chtěl automechanik založit rodinu s matematičkou, čtyři trochu praštění vědci posouvali náhodu správnými směry a já jsem se u toho skvěle bavil. Protony se studenou fúzí si totiž dávám k snídani a nic fyzikálního mi není cizí. Nebo vlastní? Musím nad tím popřemýšlet, ale mám na to relativně málo času. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Koukám na to jak vyjevený.Já jsem tomuto výbornému filmu dal poprvé jen 3*?To jsem musel být v hodně depresivní náladě, když mě nepobavila čtveřice geniálních(ale příšerně nepraktických) fyziků v čele s Albertem :-) Škoda, že podobných milých komedií není víc.Vznikali jen v 60-tých nebo 70-tých letech a pak takřka nic. Navíc je i výborný dabing, kde Waltera dabuje odborník na dědkovské role - Vladimír Brabec :-) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nemá chybu - vrelo ju odporúčam. A pretože sa svojou vedeckou zápletkou a skvelou postavou Alberta Einsteina výrazne líši od ostatných romantických, nepochopím, že sa aj táto snímka môže niekomu nepáčiť. Kúzelná komédia o láske a o tom ako dá zariadiť, že si niekto vezme niekoho iného než chce. Film sa odohráva v očarujúcich 50.tych rokoch minulého storočia. Fajn hudba a hlavne vozový park. Meg Ryan žiari, ako v každom filme z deväťdesiatych rokov a skombinovať túto skvelú herečku s Timom Robbinsom, bol jeden z najlepších krokov kinematografie. Tim tu snáď dokonca stvárnil svoju druhú najlepšie zahranú postavu po Shawshenku. Možno je to aj tým, že tieto dva filmy vznikli v rovnakom roku. Ak chcete skvelý romantický film, našli ste ho. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Keď vidím to nízke hodnotenie je mi smutno. Pre mňa je I.Q. perfekný feel-good snímok, ktorý sa hodí na upršané večery. Málo ľudí ho pozná a o to je to cennejšie. Pre mňa hneď vedla Julie & Julia je to jedne z najpríjemnejších filmov pri ktorých sa dá robiť prakticky čokolvek. Má to príjemný soundtrack - či už pesničkový alebo klasický. Sympaticky šialeného Einsteina. Skvelú dvojicu - Robbins+Ryan. A tak (ešte raz!) feel-good atmosféru akú časti vo filme nenájdete. Ak si potrebujete dať na chvílu pauzu medzi psychologickými thrillermi, krimi, detektívok a podobne pocitovo ťažkých filmov, tak toto je ideálny film pre Vás! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Když vztahové tápání roztržité matematičky začne usměrňovat její poťouchlý strýček Albert Einstein, je zaděláno na veskrze příjemnou romantickou komedii – kterou nad standard nepovyšují roztomilá Meg ani šarmantní Tim, ale právě chápavý stárnoucí génius Walter a tři jeho na stejnou nótu naladění kámoši filosofové a vědci, radostně jako děti intrikující ve prospěch srdce místo hlavy. Čím dále však ona "kosmická" šaráda zachází, tím rychleji film ztrácí dech. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama