Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nemá chybu - vrelo ju odporúčam. A pretože sa svojou vedeckou zápletkou a skvelou postavou Alberta Einsteina výrazne líši od ostatných romantických, nepochopím, že sa aj táto snímka môže niekomu nepáčiť. Kúzelná komédia o láske a o tom ako dá zariadiť, že si niekto vezme niekoho iného než chce. Film sa odohráva v očarujúcich 50.tych rokoch minulého storočia. Fajn hudba a hlavne vozový park. Meg Ryan žiari, ako v každom filme z deväťdesiatych rokov a skombinovať túto skvelú herečku s Timom Robbinsom, bol jeden z najlepších krokov kinematografie. Tim tu snáď dokonca stvárnil svoju druhú najlepšie zahranú postavu po Shawshenku. Možno je to aj tým, že tieto dva filmy vznikli v rovnakom roku. Ak chcete skvelý romantický film, našli ste ho. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, která je jednak vtipná a také inteligentní, a to přímo doslova. Ač romantické příběhy moc nemusím, tak tenhle mi nepřipadal vyložené vlezlý a přeslazený a docela mi sednul. Albert Einstein je zde vyobrazen jako příjemný fajn chlapík a spolu s patičkou postarších fyziků obstarává většinu humorných situací. Moc se mi líbila scéna, když radí mladému Edovi při fyzikálním testu. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Rozjíždělo se to docela chabě, ale po několika trapných scén celý film nabral správný směr, i když Jerrymu Goldsmithu patří jiný žánr a i když to mezi výškou Timem Robbinsem a roztomilou meg Ryan jiskří, tak hlavní hvězdou filmu je Walter Matthau (v jedné ze svých posledních rolí) jako strýček Einstein. A komu vadí "Čas", do kterého je film zasazen, ať si zapamatuje, že čas je buďto relativní (Albert Einstein) či podle jeho kamarádů vlastně Čas vůbec neexistuje. Ale existuje tento film, bohudík. 70% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau je Einsteinovi neuvěřitelně podobný. Film samotný potěší ne úplně dementní romantickou linií, která poslouží i zajímavému zamyšlení nad protikladem zcela logického rozumu a vášnivostí a nahodilostí srdce, kteréžto dva elemnty spojuje v sobě postava Einsteina, která se proto jako dvě záporně nabité částice pokouší dát dohromady sympatického Tima Robbinse a ctižádostivou Meg Ryan. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Koukám na to jak vyjevený.Já jsem tomuto výbornému filmu dal poprvé jen 3*?To jsem musel být v hodně depresivní náladě, když mě nepobavila čtveřice geniálních(ale příšerně nepraktických) fyziků v čele s Albertem :-) Škoda, že podobných milých komedií není víc.Vznikali jen v 60-tých nebo 70-tých letech a pak takřka nic. Navíc je i výborný dabing, kde Waltera dabuje odborník na dědkovské role - Vladimír Brabec :-) ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama