Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V zámorskej komerčnej kinematografii majú občas super nápady, lenže v prípade IQ bol ten nápad iba jeden. A totiž námet. Lenže na rozpracovanie kvalitnej romantickej komédie si s ústredným nápadom nevystačíte, tam treba pridať aj britké dialógy. Našťastie zúfalý sotva scenáristický priemer zachraňuje ústredná dvojica a príjemná nekonfliktná atmosféra celého dielka, dosiahnutá najmä výberom lokácií. Film s minimálnym hitovým potenciálom, naopak ako stvorený pre televíziu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nemá chybu - vrelo ju odporúčam. A pretože sa svojou vedeckou zápletkou a skvelou postavou Alberta Einsteina výrazne líši od ostatných romantických, nepochopím, že sa aj táto snímka môže niekomu nepáčiť. Kúzelná komédia o láske a o tom ako dá zariadiť, že si niekto vezme niekoho iného než chce. Film sa odohráva v očarujúcich 50.tych rokoch minulého storočia. Fajn hudba a hlavne vozový park. Meg Ryan žiari, ako v každom filme z deväťdesiatych rokov a skombinovať túto skvelú herečku s Timom Robbinsom, bol jeden z najlepších krokov kinematografie. Tim tu snáď dokonca stvárnil svoju druhú najlepšie zahranú postavu po Shawshenku. Možno je to aj tým, že tieto dva filmy vznikli v rovnakom roku. Ak chcete skvelý romantický film, našli ste ho. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau je Einsteinovi neuvěřitelně podobný. Film samotný potěší ne úplně dementní romantickou linií, která poslouží i zajímavému zamyšlení nad protikladem zcela logického rozumu a vášnivostí a nahodilostí srdce, kteréžto dva elemnty spojuje v sobě postava Einsteina, která se proto jako dvě záporně nabité částice pokouší dát dohromady sympatického Tima Robbinse a ctižádostivou Meg Ryan. ()

principessa 

všechny recenze uživatele

Waltera Matthaua jsem měla vždycky ráda, je to takový milý dědulka a už jeho přítomnost slibuje pohodovou podívanou, navíc obsadit ho do role Einsteina hodnotím jako opravdu výtečný nápad. Einstein a jeho parta velmi aktivních roztomilých staroušků, kteří by si mohli založit továrnu na výrobu náhod, mě několikrát zvládla rozesmát a já si mohla na chvíli docela odpočinout od toho věčného přemýšlení nad smyslem a podstatou života. Je to taková fajn odpočinkovka na večer. 6/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani romantické ani komédia a jediné zaujímavé tu je Einstein a jeho partia seniorov s ich filozofovaním o neexistencii času a podobne. Vzťah hlavných hrdinov je natoľko umelý, že by som skôr uveril tomu, že objasnia teóriu relativity. –––– Máte moc malej zdvih a dochází k předčasnému zážehu. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama