Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Paity 

všechny recenze uživatele

Já nevím, Tim Robbins je prostě nudným automechanikem, takže hodnocení musí podle toho vypadat. Meg Ryan je sice opět okouzlující, stejně tak (ale jiným způsobem) i Einstein v podání legendy legend Waltera Matthaua. Film jsem viděl, ale opakovat nebudu, romantických počinů s Meg, které jsou lepší než I.Q. je celá řada. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani romantické ani komédia a jediné zaujímavé tu je Einstein a jeho partia seniorov s ich filozofovaním o neexistencii času a podobne. Vzťah hlavných hrdinov je natoľko umelý, že by som skôr uveril tomu, že objasnia teóriu relativity. –––– Máte moc malej zdvih a dochází k předčasnému zážehu. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Rozjíždělo se to docela chabě, ale po několika trapných scén celý film nabral správný směr, i když Jerrymu Goldsmithu patří jiný žánr a i když to mezi výškou Timem Robbinsem a roztomilou meg Ryan jiskří, tak hlavní hvězdou filmu je Walter Matthau (v jedné ze svých posledních rolí) jako strýček Einstein. A komu vadí "Čas", do kterého je film zasazen, ať si zapamatuje, že čas je buďto relativní (Albert Einstein) či podle jeho kamarádů vlastně Čas vůbec neexistuje. Ale existuje tento film, bohudík. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V zámorskej komerčnej kinematografii majú občas super nápady, lenže v prípade IQ bol ten nápad iba jeden. A totiž námet. Lenže na rozpracovanie kvalitnej romantickej komédie si s ústredným nápadom nevystačíte, tam treba pridať aj britké dialógy. Našťastie zúfalý sotva scenáristický priemer zachraňuje ústredná dvojica a príjemná nekonfliktná atmosféra celého dielka, dosiahnutá najmä výberom lokácií. Film s minimálnym hitovým potenciálom, naopak ako stvorený pre televíziu. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Ach, srdce plesá :) jasně, není to žádná oskarová záležitost a kde kdo by na tom našel něco špatného nebo nepovedeného. Ale já se u toho bavím. Viděla jsem to poprvé a taky naposled před mnoha lety a pamatovala jsem si hlavně ten hezký pocit, který mi to dalo. Dvojice Ryan - Robbins byli roztomilost sama, k tomu jako pan Einstein Walter Matthau pro dotvoření inteligentního dojmu. Takže super herecké obsazení, velice oddychový příběh, krásná kamera, všechno prosvětlené, pozitivní, ostré, nepřeplácané. A hlavně... romantika jako blázen. Konec u hvězdné vyhlídky neměl chybu. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama