Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nemá chybu - vrelo ju odporúčam. A pretože sa svojou vedeckou zápletkou a skvelou postavou Alberta Einsteina výrazne líši od ostatných romantických, nepochopím, že sa aj táto snímka môže niekomu nepáčiť. Kúzelná komédia o láske a o tom ako dá zariadiť, že si niekto vezme niekoho iného než chce. Film sa odohráva v očarujúcich 50.tych rokoch minulého storočia. Fajn hudba a hlavne vozový park. Meg Ryan žiari, ako v každom filme z deväťdesiatych rokov a skombinovať túto skvelú herečku s Timom Robbinsom, bol jeden z najlepších krokov kinematografie. Tim tu snáď dokonca stvárnil svoju druhú najlepšie zahranú postavu po Shawshenku. Možno je to aj tým, že tieto dva filmy vznikli v rovnakom roku. Ak chcete skvelý romantický film, našli ste ho. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Skutečně nedoceněná romantická komedie. Celý film je prostě rozkošný, možná až moc rozkošný, ale dohromady ohromně milá sranda. Aneb jak to vypadá když se automechanik s velikým srdcem zamilje do lehce afektované matematičky, která nachází větší zalíbení v číslech než ve svém nudném snobském snoubenci. To by ale nesměla mít za dědečka Alberta Einsteina. Ten společně si hrou náhody se svými přáteli z vědeckých kruhů oblíbí mechanika a společně s přáteli se z něho snaží udělat vědeckou hvězdu. Potom čekají, že se do něho Meg zamiluje. Všechno se ale zamotá, když teorie kterou společně vymyslí znamená průlom ve vědě a příbeh automechanika, který proti své vůli hraje vědce jenom proto aby dostal srdce Meg nabere nečekané obrátky s vyznamenáním až u prezidenta USA. Mimo jiné se mi velmi líbila kamera tohoto filmu, křištálově čistý film s krásnými exteriéry. Už při dívání se na něho, natož potom, jsem se cítil jako očištěný, jak po sauně. Skvělý pocit z filmu. Už proto stojí znovu za vidění, což je u mě solidních pět. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani romantické ani komédia a jediné zaujímavé tu je Einstein a jeho partia seniorov s ich filozofovaním o neexistencii času a podobne. Vzťah hlavných hrdinov je natoľko umelý, že by som skôr uveril tomu, že objasnia teóriu relativity. –––– Máte moc malej zdvih a dochází k předčasnému zážehu. ()

sabatko 

všechny recenze uživatele

Prostě nemůžu dát jen tři, i když mě k tomu svádí výkon meg ryan, která má ve svém repertoáru snad jen polohu romantické, rozpustile blondaté slečny/ ženy nenápadně vyhlížející potencionálního manžela. Einstein a jeho přátelé jsou kořením celého filmu. Nebýt tam, je to jen jeden obyčejný, všední snímek, který shlédneš a zapomeneš. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Ach, srdce plesá :) jasně, není to žádná oskarová záležitost a kde kdo by na tom našel něco špatného nebo nepovedeného. Ale já se u toho bavím. Viděla jsem to poprvé a taky naposled před mnoha lety a pamatovala jsem si hlavně ten hezký pocit, který mi to dalo. Dvojice Ryan - Robbins byli roztomilost sama, k tomu jako pan Einstein Walter Matthau pro dotvoření inteligentního dojmu. Takže super herecké obsazení, velice oddychový příběh, krásná kamera, všechno prosvětlené, pozitivní, ostré, nepřeplácané. A hlavně... romantika jako blázen. Konec u hvězdné vyhlídky neměl chybu. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama