Reklama

Reklama

Pohraniční pásmo

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gongdong gyeongbi guyeok JSA (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně rozprostírající se mezi Jižní a Severní Koreou došlo k zavraždění dvou severokorejských vojáků. Odpovědnost za jejich smrt je přičítána jihokorejskému seržantovi. Objasnit nešťastnou událost, která by mohla přerůst v opětovnou válku dvou znepřátelených zemí, přijíždí skupinka nezainteresovaných vyšetřovatelů z NNSC (Neutral nations supervisity commision). Úkolem není zjistit, kdo a jak zločin spáchal, ale proč k němu vůbec došlo.

V pořadí třetí celovečerní snímek jihokorejského režiséra Chan-Wook Parka (autora známé trilogie o pomstě: SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE, OLDBOY, SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE) posbíral množství nominací a ocenění nejen v Asii, ale i v Evropě a Americe. Jmenovitě byl nominován například na cenu za nejlepší režii na Berlínském filmovém festivalu, na FantAsii v Kanadě se umístil na třetím místě ve stejné kategorii. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (143)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní podívaná, která ve mě nenechala zrovna jednoznačný názor. Chan-wook Park ukazuje svoje kvality, ale také na 110 minutách předvádí, že i mistr tesař má slabší chvilku a nedokáže tuto filmovou "rekonstrukci" dokonale vyvážit. Pro diváka je to velká škoda a tak se lepší a silnější momenty střídají s horšími. Další film, který ukazuje co pro Korejce, Japonce nebo Čínany znamená přátelství. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi ešte stále hladajú slová akými popísať to čo som ma ltú česť zažiť v spoločnosti ďaľšieho Parkovho majstrovského diela. Keď by som hľadal paralelu s inými vojnovými filmami, nenachádzam nič takého ľudsky emocionálne ovalujúceho ako práve Joint security area. Obvykle som vo svojich komentároch možno až prehnane výrečný, no tu sa zmôžem už len na jednu vetu: Neváhajte ani len sekundu, nebudete ľutovať. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně silný 4 hvězdičky. Naprosto úchvatně na mě působily části týkající se příběhu těch 4 vojáků, jedinej zádrhel pak byla slečna vyšetřovatelka, která si mě nijak zvlášť nezískala. V podstatě souhlasim s komentářem Tsunami_X. A co se týče jinejch stránek filmu, je to zase klasická jihokorejská podívaná. Plno citu, skvělá hudba, kamera a prostě kvalita Chan-wook Parka. Chci si to pustit v nejbližší době eště jednou a uvidim, jestli nepřidám. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Málokterý film dokáže ukázat tak hezky, jaký nesmysl vlastně jsou válka a politika. Lidi spolu mohou vycházet ať už jsou kýmkoli. No možná kanibal a urostlá Švédka na pustém ostrově to budou mít vždy těžké, ale jiný případ mě opravdu nenapadá. Kvůli tomu ale film nedoporučím, protože koho dnes zajímá přínos. Hlavní je, že je film moc pěkně natočený a alespoň pro mě tu je Yeong-ae Lee a její úžasně uklidňující hlas. Škoda, že nenapovídá něco, co bych mohl poslouchat před spaním. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Součást mojí rozšířené TOP 10. Čas od času si říkám, co je potřeba k natočení dobrého filmu. Pokud už budu předpokládat na nějaké úrovni odpovídající zázemí a tím pádem i herce, tak už pak stačí "jen" scénář a režie. JSA má neuvěřitelně silný příběh, který je navíc divákovi perfektně naservírovaný a natočený. Snad v žádném jiném filmu se mi nestalo, že bych byl celou dobu napnutý a snažil se odhadnout zápletku, k tomu byl dojatý skoro k slzám a ještě se několikrát smál nahlas. Žluťáci opětovně ukázali, že špičkové filmy točit umí a nepotřebují k tomu žádné fake efekty, ale pouze dokonalé řemeslo. 100% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Protože natáčení v Joint Security Area (Společná bezpečnostní zóna) je samozřejmě nemožné, byly kulisy postaveny ve filmovém studiu a dodnes existují. (villain)
  • Film byl promítán severokorejskému vůdci Kim Čong-ilovi a jihokorejskému prezidentovi Ro Mu-hjonovi během korejského summitu v říjnu 2007. (villain)

Reklama

Reklama