Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (219)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dosti rozporuplný mysteriózní thriller – drama. Příběhově to zas tak špatné není a líbila se mi samotná tvůrčí myšlenka, jen to provedení místy dost pokulhávalo. Našla se tu celá řada velmi slušných momentů, atmosféra taky nebyla nejhorší – stejně tak herecké výkony ústřední čtveřice. Bohužel je tu i dost slabých a zdlouhavých pasáží, které mě tolik nebavily. Po trikové stránce se ale tvůrci docela vytáhli – ty zpomalené pasáže a pohledy do minulosti – přítomnosti (super). Já bych osobně klidně ještě více přitvrdil, leč nestalo se. Jako ztrátu času to však určitě nevidím! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Básník by řekl: "Dobře obsazená blbost." Pravda je, že Hopkins, Farrell a Dean Morgan by měla být skoro sázka na jistotu. Ovšem, když někdo chce profláklý scénář a přiblbý konec. Tak holt má příblblý konec a profláklý scénář. Solace si hraje celou dobu na ultra temný, drsný a geniální thriller. Ve výsledku se z něj vyklube obyčejná a předvídatelná bizardnost. Hopkins má nadání předvídat. Vraždy mají stejný podpis a tak jako bývalý talisman FBI pro řešení těch největších případů je Hopkins znovu povolán, aby našel vraha. A tak film funguje na principu jedné epizody Akt X (nebo Supernatural, chcete-li). Zklamání pak přichází ve chvíli, kdy zjistíte, že vaše tušení je správné a celé to velké finále jde do kopru. Dlouho jsem neviděl, že by mě film svým koncem tak moc naštval. Závěr je totiž tak neskutečně pitomý, že ať už by byl celý film napínavý jako prvních dvacet minut, tak stejně to bude celý promarněný film. Herci ať hrajou sebelíp, hraje sebelepší hudba, tak stejně si film hraje na to, co ve skutečnosti není ani zdaleka. Škoda, začátek byl vážně slibný. (40 %) ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál a fantastické obsazení. Myšlenka originální, ale scénář nedotažený. Režisér očividně laciný, jeho rádoby moderní přístupy nesedí k ponuré a mysteriózní nátuře příběhu. Dostat to tak do pracek Fincher nebo Fukunaga. I tak se na to dívá poměrně příjemně a Hopkins je jako vždy výborný. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To si takhle myslíte, že konečně po dlouhé době čumíte na opravdu vypečeného, skvěle obsazeného, temného a áčkového masouna a první půlka tomu i náramně nasvědčuje. Pak ale náhle v ději lupne, ve scénáři hrkne a vynoří se totálně pomatená esoterická pičovina pro transcendentní teplouše z Brčálníku, u níž si jen přejete, aby se za vámi náhle objevil fešácký ras Kolín, provedl vám rychlou eutanázii a vy jste se nemuseli dožít té metastáze zklamání. A nevytrhnul to ani z posledních sil hanibalující Toníček. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První půlka, nebo chcete-li hodina se dala prežít celkem v poklidu a ve zdraví. Bylo to napínavé, oba policisté se vzájemně slušně doplňovali a s Anthonym, který dokáže i z hovna uplést bič, jsem to dokonce já naivka viděl na čtyři hvězdy. Chyba lávky! Jakmile se totiž ve filmu objeví Colin, je všeho výše zmiňované pryč a tak už jen čeká bolestné čekání na konec, který mě po dnešním vydatném obědě rozhodně neuspokojil. Ve výsledku je Solace veskrze průměrná krimi a kdyby nebylo Hopkinse, šel bych možná ještě níž. S úcty k jeho filmovému mistrovstí to rozhodně neudělám. Možná až jindy. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama