Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak tenhle seriál byl jedním z mých nejoblíbenějších ;o) Dnes už svět vnímám přecejen méně idealizovaně, a taky už jsem viděl víc filmů a můžu lépe srovnávat ;o) Přesto jej hodnotím jako docela slušný film pro děti a mládež, který do dětských dušiček vpašovává přecejen zajímavější hodnoty než přiblblé seriály vysílané ve stejné chvíli na Nově či Primě. Ideologicky není ani moc zapšklý a mdlé herectví bohatě vyváží krásné přírodní exteriéry. Na svou dobu malý zázrak a těžký naprůměr ve tvorbě pro děti. Samozřejmě mu lze vyčítat určitou schématičnost až pitomost (těžko uvěřit, že by tak cenné území nebylo už za socialismu nějakým způsobem chráněno, představa dálnice která by zasypala polovinu údolí je taky trochu absurdní, stejně jako fakt, že by projektanty nenapadlo použít pro jeho překonání most), ale o to tu asi tam moc nejde. Pro děti je přesně tahle jednoduchost kladem, protože je jasně definovatelná a dobře pochopitelná. Příjemně překvapí civilní herectví a režie, naopak zamrzí některé slabší výkony v epizodních rolích a místy hodně ledabylá zvuková režie. Celkový dojem: 65% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak kráva:-), které dítko z osmdesátých by nepamatovalo chytlavou písničku a přírodovědné příběhy o městském chlapci a jeho přátelství se samotářským hajným. Jó, tehdy byla pedofilie neznámým pojmem, dnes už by se filmaři na takhle tenký led nepouštěli:-). Po stránce scénáře byly jednotlivé díly většinou celkem slabé, často nám tam soudruzi moralizovali a dnes už bych zřejmě nezvládla sledovat ani jedinou epizodu, ale tehdy... no tehdy to byl prostě solidní seriál pro děti a mládež. 55% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem fanda stupidního humoru, neminulo mě ani Tele Tele s Geňou a Suchošem. Jejich Zelený údolí miluju dodneška, znám ho nazpaměť a Horynu fakt rád paroduju. V práci to má úspěch, tak jsem si řekl, že je třeba voprášit starej, molama zežranej hubertus a připomenout si něco málo ze života Horynovic zelenýho revíru. Dílů není moc a není to dlouhý. Jako bonus to každýho, kdo si prožil dětství na chalupě u babiček a dědů, trochu posune v čase zpět a zavzpomíná si. 60% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dětský legendární seriál o kamarádství hajného v podání Vlado Mullera a malého chlapce, kteří společně zachraňují údolí před dálnicí poté, co společně objevují kouzlo přírody... asi nic , co by oslovilo dnešní generaci nejmenších a i mne tento seriál už jako malého děsně iritoval, nejen obsahem , ale i levným televizním materiálem na který je točen - vypadá to jako vybledlé, neostřené vyblitko... Dvě hvězdy za respekt k legendě a malé roli mého oblíbence Ondřeje Malého - každý nějak začínal. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněno nostagií ale i tak nikdy nezapomenu kdy jsem se těšil na každý díl sledovat Vlado Müllera jako Horynu a další postavy byla prostě radost, dnešní děti by to asi už tak nebralo jedno je jisté že tehdy se natáčela kvalitní zábava pro děti dospělé a dnes? jen sračky typu reality show všeho odporného druhu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Fenka Haluška se ve skutečnosti jmenovala Rita. (Zdroj: časopis Televize). (M.B)
  • Vysílání seriálu v roce 1992 mohlo být i poslední. Filmový pás, na který byl seriál natočen, byl totiž uložen v archivu ostravského studia, který v roce 1997 poničila povodeň. Seriál se jen náhodou dochoval na Betakazetách. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (HawkeyP)
  • Natáčelo se téměř dva roky v Beskydech, Jeseníkách, Havířově, u Štramberka, na Morávce a v dalších přírodních lokalitách. (Elisebah)

Reklama

Reklama