Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

codeas odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný film. Nevtipné situace, žádný pěkný děj. Prostě jedním slovem charakterizováno jako "odpad". Tento film byl v kině velmi krátko, hned vyšel na DVD/VHS a dle mého názoru se rozkřiklo mezi lidmi jaká to je strašná kravina, rozhodli se tento film ještě angažovat na koproducentské TV NOVA, jako "hodně nový film" co dokážeme vyprodukovat a následně co nejdříve vypustit mezi lidi... ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi ve Student Agency. Netvrdím, že jde o nějaké veledílo, ale v rámci filmů, které jako by byly určeny k promítání v autobuse je to celkem průměrná komedie amerického střihu. Kontrast neschopného Vetchého a stoicky klidného Abrháma mně zaujal víc, než pohled na auta, která se snažila předjet žlutý autobus, a do absurdity vyhrocený závěr taky nebyl zrovna špatný. Navíc to má vysloveně dobrou hudbu, zvlášť závěrečnou píseň. Párkrát jsem se i zasmál. Celkem blbý a zdlouhavý scénář, atmosféra divná a herecké výkony přes známá jména příšerné. Na druhou stranu, humor tohoto typu je mi rozhodně o trochu méně vzdálený, než humor některých přeceňovaných socialistických pseudokomedií. Děti, takhle vypadá peklo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Není pánská jízda jako pánská jízda. Pánové Dejdar, Vetchý a Škultéty si tady zrovna moc neužívali a bez dámské společnosti jejich domácnost vypadala jako po výbuchu a to doslova. Ještě že disciplinovaný soused z bytu od naproti s tváří Josefa Abrháma si věděl rady za každé situace. Když mně tohle přišlo jako film, který se svým situačním humorem moc v kinech neuspěje a taky že ne, navzdory svému kvalitnímu hereckému obsazení. To předvádí spíše odpovídající groteskní výkony a jako nejslabší pro mě zůstal Martin Dejdar. Jako otec Vladimíra Škultétyho s neurčitým věkem, mně příliš neseděl a překvapivě, pokud pominu zvláštní věkový rozdíl mezi oběma protagonisty, tak ani po herecké stránce nijak neexceloval. Abrhám byl zde jako tmel, který možná dohlížel i na režiséra Kotíka, kterému film pohromadě držel jen silou vůle. S příchodem Ondry Vetchého jsem se párkrát zasmál, jak se tři normálně vypadající chlápci proměnili v čistá nemehla a právě prostřední část považuji za zdařilou. Jinak film spíše na televizní obrazovky, a i přes časté reprízování, mnoho zapamatovatelných momentů neskýtá. Tahle pánská jízda není ani tak nudná a nevtipná, jako spíše natočená v podivně barevném interiéru za přispění hodně nezkušeného režiséra, který neměl dobrý cit pro vedení herců. Film, který nudu celkem spolehlivě zaplácne, pokud ovšem není na výběr něco kvalitnějšího z české současné filmové tvorby. A to myslím nehrozí. 50% ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

No, tak je tu další Český pokus o bláznivou komedii... Zaprvé nemám bláznivé komedie v principu rád, ale pokud jsou kvalitní, nemám nic proti nim. Bohužel, tato nebyla ani trošku kvalitní... Dodívat se na to mě stálo silné sebezapření. Scénář byl slabý a čitelný, gagy většinou předvídatelné a herecké výkony (až na J. Abrháma a O. Vetchého) trapné. Přesto jsem se občas i zasmál (gagy přece jen nebyly VŽDY předvídatelné), a proto (také už jen za tu odvahu, pustit tento pokus do kin) tomu asi 1* z milosti dám... Jenom prosím už né nějakou Pánskou jízdu 2!!! To bych už opravdu nepřežil!!! ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, jak se Dejdar s Vetchým, oba skvělí a moji oblíbení herci, mohli upsat k sračce tohohle kalibru. I když je pravda, že možná netušili, jak AŽ MOC špatné to nakonec bude - z námětu se totiž dalo vytěžit daleko víc - osobně bych si tedy dokázal představit mnohem lepší fraškovitou komedii o dvou chlapech v chalupě, co se začínají stavět na vlastní nohy za pomoci živelné pohromy v podobě z domu vykopnutého strýce. Jenže to by asi chtělo refrešovat scénáristy, režiséra... možná celý tým, co má v tomhle prsty. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama