Reklama

Reklama

Černí baroni

(seriál)
  • Slovensko Čierni baroni

Epizody(11)

Adaptace veselých příběhů z neveselých let podle románu Miloslava Švandrlíka. Seriál vznikl z příběhů jeho populárních knih (Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky, Říkali mu Terazky, Pět sekyr poručíka Hamáčka, Lásky černého barona, Terazky na Hrad, Černý baron od Botiče, Kam kráčíš, Kefalíne?), podle scénáře M. Bezoušky. Věrohodnou dobovou atmosféru 50. let 20. století vtiskl seriálu renomovaný režisér Juraj Herz, který ve spolupráci s kameramanem Jiřím Macháněm umocnil Švandrlíkův humorný nadhled nad neradostným totalitním režimem v tehdejší československé armádě. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Začátek mi připadal ještě ucházející, nicméně další pokračování už byla vskutku "ucházející". Kvalita z nich totiž ucházela stejně rychle, jako uchází vzduch z píchnuté pneumatiky. Nehodlám se koukat až do konce, jestli se tahle pneumatika splaskne úplně, nebo zda ji stihne někdo před úplným vyfouknutím zalepit a případně trochu přihustit. Dosavadní díly mě totiž přesvědčily o jediném - že Česká televize má (nebo měla?) zřejmě tolik peněz, že neví co s nimi, a tak se občas pouští do natáčení podobných volovin, jako je tato. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nene.. Tam, kde Sirového film exceluje ve ztvárnění pioreskních postaviček, tam Herzův seriál těžce padá na hubu. Postavy jsou vulgární a protivné karikatury a když vám začnou lézt krkem postavy.. Jste v háji... Králící sice dupali fajn a Radek Holub jako Kefalín špatný nebyl, Jinak ale špatný špatný špatný a ještě jednou špatný. Heřmánek ani Hryc nezmohli nic a Polívka byl poslední hřebíček... ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Keď bude vojna, nastúpite v prilbách do reky a bojové jednotky poidú cez vás ako cez most!" - poručík Čaliga Tak já stavím televizní zpracování románu na stejnou úroveň jako film Zdeňka Syrového. Vzpomínám, jak jsem knihu opisoval v  sedmdesátých letech na stroji se sedmi kopíráky, abych ji mohl poskytnout kamarádům. Dosud vlastním vydání z nakladatelství Vysočina z Havlíčkova Brodu 1969. Obsazení rolí je výtečné, Anton Hryc se přinejmenším vyrovná Pavlu   Landovskému, u mě je to ještě lepší výkon ve více polohách v hlavní roli. Navíc v TV zpracování jsou použity i další motivy z pokračování a to většina lidí nezná, protože nečte. Pak se to lehce zatracuje. Je to účet bez hostinského. ()

gombarix odpad!

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, takže hodnotím pouze to, že tento seriál je tupější, trapnější a nudnější, než jsem si byl mocen představit, a to komplexně - scénář, dramaturgie, herecké (spíš ochotnické) výkony, všechno. Mistr Herz dokázal, že je neobyčejně všestranným tvůrcem - dokázat za jeden život natočit absolutní klenot jako Spalovač mrtvol a absolutní s*ačku jako je tohle, to se jen tak nevidí. - EDIT: Předlohu jsem již přečetl a je nutno přiznat, že seriál se jí snaží držet věrněji než film, a to i co do pojetí Kefalína, který je v knize skutečně blíž trapně švejkujícímu Holubovi než decentnímu hezounovi Vetchému. Že se do seriálu jaksi nepodařilo převést spád a zábavnost knihy, je však neoddiskutovatelné. 10 % ()

Macik odpad!

všechny recenze uživatele

odpad! odpad! odpad! nechápu jak se k tomu mohli ti herci snížit viz. Jandák,Polívka,Kaiser,Nárožný,Topfer...Kdyby to bylo za komančů tak řeknu,že byli donuceni,ale dneska??V 21. stoleti???Ale opravdu velekr*tenskou roli na plyšovýho lva ztvárnil Radek Holub.To se mu nemůže dát upřít.Seriál kterej stál 70 milionů korun...........No jen tak dál ČT,třeba zvyšte poplatky ať máte na takovýhle k*aviny dost peněz!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Zámek, kde se seriál natáčel, se nachází na jižní Moravě v obci Jaroslavice. Nenatáčelo se jen tam, ale i v samotné obci či v jejím okolí. (tommahol)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno