Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

vendy63 

všechny recenze uživatele

Báječná nostalgická vzpomínka na školni léta kdy jsme museli na tento film povinně do kina a dodnes ho mám v živé paměti. Nezapomenutelná hudba Karla Svobody nazpívaná Karlem Gotem se určitě vryla do podvědomí kdekomu a jsem přesvědčena že Robinson Crusoe a jeho věrný druh Pátek byli ,jsou a budou stále na jedné z nejvyších příček zlaté filmové éry. ()

v3s 

všechny recenze uživatele

V mnohém bych souhlasil s komentářem uživatele Vančura. Krásné výtvarné zpracovaní je o několik kroků napřed za opravdu utahaným dějem, nesnesitelným papouškem, neidentifikovatelným zvířetem kradoucím jídlo a hlavně příšernou hudbou vhodnou spíš k první sérii Star Treku. Nechápu jak tu někdo může napsat, že to bylo svižné, naopak většina scén byl porod. Výtvarníci odvedli skvělou práci, hlavně temnější a drsnější ilustrace od Borna mě bavily, ale jako celek bohužel nic moc. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Loutkové provedení tomu dodalo takovou kouzelnou krásu. Loutkářství je opomíjený obor ( a ty dnešní loutkové filmy už si hodně pomáhají PC triky ) Klasická " stará " škola. Viděno po mnoha a mnoha letech na dětském promítání. Pozorovat děti, jak z otevřenýma pusinkama hledí na 30 let starou dobrodružnou podívanou, mě vrátilo zpět o oněch 30 let a i já jsem seděl a hleděl aby mi něco neuteklo ( tolik scén už mi vypadlo z hlavy ) 5 plných. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Robinsona Crusoe a Pátka, jako by nežil. Tahle klasika se učí a čte mnohá staletí a vzácností je to, že se nezapomíná. Konečně jsem mohl díky režisérovi Látalovi si představit, jak asi to vypadalo na ostrově. Film mě ničím nezklamal, ale ani nějak nepřekvapil. Loutky jsou výborně zpracované, naanimované a Postránecký, který namlouval hlavní postavu byl legendární. Potom samozřejmě nesmím zapomenout ani na našeho nezapomenutelného mistra, který nazpíval píseň ke znělce. Za mě hezky prožitý večer s Robinsonem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příběh je docela pěkný a občas se člověku může lehoulinkou vtipností hnout i koutek. Výborný byl vypravěč a docela se mi zamlouvalo loutkové provedení, což je věc zcela vyjímečná. Robinsona Crusoe jsem kdysi v mládí jistě přelouskl a dokonale ho celého zapomněl. Jsem si však naprosto jistý, že tak luxusní tree house si v knize jistě nevybudoval. Hudba byla na celém Robinsonovi to nejlepší božský Kája spojil síly s druhým Kájem, který již obývá hudební nebe(čímž si vzhledem ke způsobu opuštění světa nejsem vůbec jistý) a vytvořili standart, který vytvořili vždy, kdy spojili své síly. Střední část filmu odbočila do lehké nudy a já se přes 2* nedovedu dostat. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama