Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano, Arniemu sa rozhodne hodia role Terminatorov, ale ani toto zrovna nieje na odpad!. Je to komédia pre deti s Arnoldom, ktorý nevie hrať rodinné filmy, ale ja som sa pri tom nenudil, tak ako to vyzerá tu na csfd (na imdb slušných 5,7). Je to hovadina to ano, ale nie zas taká aby som to hodnotil pod 50%. Producentom je Chris Columbus (Sam doma) a tak pohodová a vtipná vianočna atmosféra nechýba, no priznávam, že záver bol trošku (dosť) pritiahnutý za vlasy, ale v slovenskom dabingu a cez vianočné sviatky je to fajn :-) P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 65% - 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takže hollywoodsky producenti prehovorili aj akčného veterána Arnolda Schwarzeneggera, aby sa objavil v komerčnej vianočnej komédii. Zahral si úlohu večne prácou zaneprázneného biznismena, ktorý vôbec nie je schopný plniť sľuby, ktoré ľahkomyslene dáva svojmu malému synovi. Keď mu zabudne pod stromček kúpiť vytúženú hračku, superhrdinu Turbo-mana, tak to už zašlo priďaleko. Za každú cenu musí na poslednú chvíľu zohnať tento úzkoprofilový tovar. Na to je už ale neskoro. Všetko zachráni náhoda, keď ho navlieknu do plnefunkčného kostímu a sám sa stane Turbomanom na mestskej prehliadke. Tak i jeho mladý potomok pochopí, že najväčším hrdinom je jeho otec. V záplave rodinných vianočných komédií radím tento snímok skôr ku tomu slabšiemu. ** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hm, no ako akčná rodinná vianočná komédia to vlaste spĺňa účel, otázkou je, či treba pozerať rodinné vianočné komédie. Niektoré fóry ujdú, Arnold sa zhovaďuje dostojnejším (rozumej sebaironickejším) spôsobom ako trebárs v Konci sveta a deti určite nebudú sklamané. Ja tie niektoré vysoké hodnotenia akceptujem, určitú zvrhlosť a s ňou spojené kúzlo tento film má. Mňa to ale neoslovilo. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwargenegger jako Santa Claus? Příjde vám tato představa vtipná? Tak bohužel v této rodinné komedii Arnieho v tomto kostýmu neuvidíme, to nic nemění na tom, že se jedná o povedenou vánoční komedii, která nám ukáže jednu ze špatných vlastností Vánoc a to shon vedoucí šíleným nakupováním dárků a dva otce, kteří jsou schopni udělat, kvuli jejich dětmi vysněné hračce, cokoliv. Nevím proč si bez tohoto filmu nedokážu představit vánoční svátky, ale Arnold mi v této komedii příjde jedinečně zábavný a společně se svým rivalem tvoří velmi komickou dvojci. Příběh je povedený a zábávný již od začátku, nad koncem musíme trochu mávnout rukou, ale jako celek to působí příjemným dojmem. Nemluvně o tom, že Arnold pronese i pár výborných hlášek, které se bohužel v dabingu trochu ztratí. Ostatní herci podávají standartní výkony, ale nedá se říci, že by někdo výrazněji vyčníval. Trochu škoda, je že některé scény nejsou dotaženy do uplna, jelikož v některých situacích si o delší průlběh přímo říkaly. Celkově se jedná o jednu z neodmyslitelných komedií, kterou si vždy, v období Vánoc, rád pustím. Moje hodnocení 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obyčajná komédia, na jedno pozretie to stačí. Arnoldovi jednoducho komédie nesedia, pár scén bolo aj vtipných ale na celý film málo. Ďalšia z nudných komédií, kde Arnold zostupuje v hereckej popularite. Navyše už v aj tak okukanej téme - o zábudlivom otcovi. Až tak mu to tu nešlo. Ako kulturista bol Arnie neprekonateľný, ako akčný hrdina to tiež stálo za to, ale v trápnych amerických komédiách mu to ako idiotovi naozaj nepristane. Viem si pekne predstaviť, že keby mal teraz opäť 30 rokov, hral by nejakú super postavu v Avengers. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Turbo Man se barvou a oblekem nápadně podobá postavě DC komiks Flashovi. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Saint Paul, Bloomington, Edina a Minneapolis v americkém státě Minnesota. Vánoční průvod byl natočen v Universal Studios v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama