Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

5150 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc se mi líbila dějová linie mezi německým velícím důstojníkem (přesvědčivý Robert Shaw tentokrát na blond) a jeho řidičem, desátníkem Konrádem. V jejich rozhovorech se střetávaly dva naprosto odlišné světy. Jeden se narodil pro uniformu a válka byla jeho život, druhý si nepřál nic jiného, než aby to celé už nějak skončilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

1.) Dwight D.Eisenhower říkal, že se to tak nestalo a co řekne Ike, to platí. 2.) Bojová technika absolutně neodpovídá, ale kdo by si taky půjčoval tanky z muzeí.. 3.) Zatímco Němci se ve válce věnují především válce, Američani byznysu (zdravím Kojaka). 4.) R.Shaw je tak přesvědčivý, že by ho Führer bez mrknutí oka pozval do Orlího hnízda na čaj. 5.) Půl Třetí říše a Evu Braunovou k tomu za zásoby ropy! 6.) Kdo si namlouvá, že není důležitá historická věrnost, ale filmařská forma a herecké hvězdy, ať si znovu přečte bod 1.. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch válečných klasik ze 60. - 70. let, které mě už od dětství nesmírně baví. Sice není zřejmě 100% historicky přesná, ale je tu hromada hereckých hvězd a výborné technické zpracování. Sem tam se přidá některá nechtěně humorná scéna (vedle vojáka vybouchne granát, a on až po pár sekundách odskočí a začne křičet :D), a sem tam i nějaký ten chtěný humor: "Tentokráte udělali chybu" - "Jakou?" - "Že mě nasrali" ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výtečné takové bitvy, výborné obsazení, zajímavý pohled na válku z obou stran, postavy -tohle by klidně mohlo být natočeno v moderním kabátku, někomu se možná bude zdát, že se hodně mluví a málo koná/// Tahle bitva byla parádní. Jak moc válečné filmy nemusím, tak tehnle býl výtečný. A to mě děsně odrazovala délka filmu. Ale nakonec bych chtěl aby film ještě pokračovál. Jak říkám zajímavé postavy, poutavé osudy a pěkné bitvy. Velké překvapení, zvláště když přihlednu k roku výroby./// Celkem 86%/// ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film plný hvězd, které nezklamali a opět dokázali, jak jsou postavy pro válečný film důležité. I přes celkem velký počet postav a dvě příběhové linie se divák dobře orientuje a sleduje především Henryho Fondu, jak se snaží najít německé Tygry. V době vidění, v mých cca 10 letech, šlo o úžasný zážitek nejen díky hudbě a zvukům, které od zbraní až po samotné tanky jsou neuvěřitelně reálné, ale také v pocitech z příběhu, který zaujme v každé vteřině a do závěru vás nepustí. Několik nezapomenutelných okamžiků včetně zpěvu německými vojáky nebo přeletu v mlze nad schovanými německými tanky je opravdu jedinečných a po mnoha letech si an ně vzpomínám stejně jako na sympatickou postavu Tellyho Savalas. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Maskar v Malmédach se skutečně udál, bylo při něm zabito 81 neozbrojených amerických zajatců a 111 belgických civilistů. Za masakr je odpovědná 1. Tanková divize SS pod Vedení Joachima Piepera, který po válce zemřel při útoku útočníků, kteří zjistili, že byl velitelem SS. (liebgott)
  • V úvodním soundtracku je částečně zakomponována píseň německých tankistů „Panzerlied“, kterou i později zpívají tankoví velitelé před plukovníkem Hesslerem (Robert Shaw). (Hellraiser12)
  • Ve 119. minutě čte německý velitel americkou odpověď na výzvu ke kapitulaci a zazní: "Blázne!" Ve skutečnosti však generál McAuliffe do odpovědi uvedl: "To the German Commander. Nuts! The American Commander!" v překladu "Německému veliteli: Prdlajs! Americký velitel!" (tulakfelix)

Reklama

Reklama