Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Jako malej sem to viděl snad několikrát a mám na to docela pohodový zážitky ale hodnocení sem si šetřil až na ted, abych byl objektivní tak výpravou kdesi ve Španělské poušti je to šílená mrdka a pro mě jako geografa dost nervující, vždyť Ardény jsou zalesněná vysočina podobná té naší.Na druhou stranu herecky je to hodně dobrý (hlavně Savalas) tak zůstanu na průměru. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Všichni Němci plynně brblají anglicky. Běžně to dokážu překousnout, tady mi to hodně vadilo. Navíc hodně dlouhé a na tu délku filmu se zase tak moc nedělo a nebo se to dělo prazvláštně divně (Když se Němci báli jasného počasí kvůli letadlům, kde tedy byla letadla, když bylo už pěkně dlouho jasno? Scénárista chyběl ve škole na hodiny dějepisu?). Chyběl tomu spád a neuškodila by ani trocha historické hloubky, namísto patetického amerického hrdinství a německého fanatismu vs. odporu k válce. ~~~ Zajímavý komentář: carl oesch, UncleG ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to tak špatný film,kdyby to nebyl tak špatný film.Stopáž byla vražedná,i když musím uznat,že kdyby se bylo na co dívat,určitě bych ji nekritizoval,jenže snímek měl obrovské množství nedostatků.Jistě,chápu,že asi nelze v roce 1965 sehnat německé tanky a o Pzkfw VI B to platí dvojnásob,ale nevěřím tomu,že by Američané nedali dohromady pár Shermanů.Ani scénář si s tehdejší realitou problémy nedělal a díky tomu vznikl film,který se absolutně nedá srovnat s Bitvou o Británii,která je pouze o dva roky mladší a nesrovnatelně lepší. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Klasický válečný snímek s řadou známých herců, ale za dobrý výkon jmenovat snad jen Tellyho Savalase.Snímek nabízí řadu pěkných akcí a to hlavně těch tankových, bohužel je tu i řada chybek, které se vloudily. Ale i tak čas ztrávený s tímto filmem docela utekl, i když některé scény mohly být klidně vystřihnuty. * * * ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to moc líbílo. Jenže po mnoha letech a se základními znalostmi druhé světové jsem byl najednou šokován, jak moc odfláknutý ten film je. Moc tanků nepoznám, ale Tiger II (zde jediné německé tanky) bezpečně ano a ty americké náhražky od nich měly hodně daleko. Stejně jako americké polopásové transportéry vypadaly úplně jinak, než ty německé. Ale co hůř, prostředí se zimním ardenám podobá možná na začátku (evidentně interiéry), závěrečná bitva točená ve Španělsku by byla věrohodnější spíše pro boje v severní Africe. A k tomu často hodně nepovedená zadní projekce ... Historické skutečnosti jsou také značně zjednodušeny, třeba tu úplně chybí bojové letectvo, které po zlepšení počasí začalo notně decimovat německé síly. Britský voják tam tuším není ani jeden. Takže vlastně jediné co film drží jsou herecké výkony. 55% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu jsou místo tzv. „Knight Tiger“ využity americké tanky M46 Paton. (Winster)
  • V čase 59:28 (u prodloužené verze) je simulováno převrácení tanku seržanta Guffyho (Telly Savalas) pomocí RC modelů tanků. (Hellraiser12)
  • Protože se provozuschopné německé techniky (zvláště tanků) po válce moc nedochovalo, je často ve filmech nahrazována technikou americkou nebo ruskou. V tomto filmu německé Tigery II (Königstigery) "hrají" americké tanky M47 Patton. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama