Reklama

Reklama

Mexiko 1905. Do malého města Bastarda, které okupuje nemilosrdný bandita Carlos (T. Savalas) a kde jedinou útěchu místním poskytuje kněz s minulostí revolucionáře Hernández (R. Shaw), přijíždí mladá vdova Alvira (S. Stevensová). Ta nabízí dvacet tisíc dolarů ve zlatě tomu, kdo jí řekne jméno vraha jejího manžela. Vyplatí je však tehdy, jakmile i s vrahovým tělem opustí město. Od té chvíle začne Bastardo připomínat místo, kde vládne jen peklo a krutost nezná mezí. Aby Carlos získal peníze, neváhá ostatní kolem týrat a přimět k falešným doznáním. Mezitím Alviře jedna stará žena prozradí, že jí manžela zabil muž jménem Aguila, o němž však nikdo nic neví. Carlos nakonec Alviru napadne a vdova vzápětí nachází útočiště u kněze. Oheň násilí poté ještě více rozdmýchá nenadálý příchod plukovníka mexické armády Benita (M. Landau), shodou náhod přítele a bývalého spolubojovníka Hernándeze, jehož nezajímá nic jiného, než za každou cenu nalézt vůdce revoluce Aguilu… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi je to trochu míněno i jako komedie, ale přitom je tenhle western docela temný a má svoje hodně nepříjemné momenty. Sešli se zde hodně zajímaví herci - Telly Savalas, Robert Shaw a Martin Landau - a mně se jejich vystoupení líbilo. Má to gradaci a to věšení je zde docela nepříjemné a je ho hodně. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Buď se režisér rozhodl, že některé pasáže ze scénáře při natáčení vynechá, nebo je vyndal neschopný střihač. Každopádně, pokud vám někdo bude tvrdit, že dějové zákruty a chování postav tohoto filmu dokonale pochopil, obávám se, že nebude mluvit pravdu. Není to nudné, ale nesoudržné a matoucí. Což je při tak silném obsazení obrovská škoda. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý španělský western s americkými hvězdami typu Tellyho Savalase a Roberta Shawa. Příběh je z období mexické revoluce, kdy skupina povstalců vtrhne do kostela a všechny pozůstalé včetně žen a faráře postřílejí. Vdova jednoho ze zabitých se po 10 letech vrací do toho prokletého místa, aby se pomstila.... ()

Reklama

Reklama