Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipný film, bohužel od druhé půle (pochopitelně a očekávatelně) se zvyšujícím se počtem dojemných momentů, na které já v tomto balení prostě nejsem. Ale i když balancuje dost často na hraně a občas z ní i spadne, přece jen se nerozplizne na výhradně slzotvorné prvočinitele. A některé hlášky svérázných Jižanek jsou vážně hodně povedené. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Old-school komedie lomeno doják, takže nic moc. Spousta vaty a plků o ničem. Pak Julia umře a je to. Je fakt, že se povedlo její matce, v podání Sally Field, perfektně vyjádřit vztek a bezmoc krátce po pohřbu, ale to byla opravdu ojedinělá světlejší (kvalitnější) chvíle v celém filmu. Párkrát jsem se pousmál, ale jinak je to vážně plné všelijakých klišé a tak vůbec... Možná je to zkrátka určeno pro určitou cílovou diváckou skupinu...která se neshoduje s žádnou ze všech těch cílových skupin, do kterých rád patřím.. ()

Reklama

gombarix 

všechny recenze uživatele

(vzlykaje dojetím) "Nemůžu uvěřit, že jsem doteď neviděl Ocelové magnolie!" Ale přesto, že je to opravdu dost "ženský" film, oceňuju, že je mnohem míň sentimentální, než by mohl být. - - - Ani ne třicetiletá Daryl tu nosí spojné brýle! celý film!! a postupně vystřídá troje obroučky!!! (Ano, nebudu zastírat, že to je ten důvod, že jsem se na to vydržel dívat :) a proč dávám pět hvězd. Ono to JDE, tak proč je takový film jeden z tisíce???) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo celkom utrpenie - dlhé, nudné zoznamovanie sa s postavami, málo záživné a lenivé uvedenie do príbehov jednotlivých žien... No ale ako išiel čas a ja som sa začal čoraz hlbšie vnárať do deja, tak predsa len prišiel ten pocit, kedy sa prestanete pozerať na hodinky, že koľko preboha ešte do konca, a začnete si film užívať. Pochopiteľne, najviac sa mi páčila dejová linka a príbeh postavy, ktorú stvárnila Julia Roberts. Nemôžem sa ale ubrániť pocitu, že film si užijú predovšetkým iba ženy. Lepší priemer. 65/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film dávali v dopoledních hodinách, byl jsem tudíž rozespalý, nerozkoukaný, mazal si u něj vánočku s marmeládou a usrkával horkou kávu, i tak ovšem nemám pocit, že by mi uteklo to něco, co zapříčiňuje zdejší vysoké hodnocení. Kdybych se měl snažit být stručný a výstižný, napsal bych o zapůsobení magnolií na mou maličkost asi toto; partička paniček ve středním věku dvě hodiny klábosí, drbe a klevetí, mezi čímž se tu a tam odehraje nějaká závažná událost. Ty jsou však vzápětí ihned zakláboseny, čili o dramatičnosti může být řeč jen stěží. Nehledě na to, že ani ony dramatické scény na mě nedýchaly dávkou naléhavosti, či snahou vzbudit ve mně jakékoli emoce. Na Julii Roberts mě vždy mrzelo, že má spoustu takovýchto rolí, kde sice září na týmové soupisce, leč při hře se ztrácí v průměrné hře ostatních spoluhráčů. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Producenti filmu původně nesouhlasili s obsazením Sally Fieldové do role M'Lynn s tím, že by jí nikdo neuvěřil, že je matkou 22letého syna. Jejích námitky vzaly za své, když se ukázalo, že v reálném životě má právě stejně starého syna. (Aelita)
  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama