Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipný film, bohužel od druhé půle (pochopitelně a očekávatelně) se zvyšujícím se počtem dojemných momentů, na které já v tomto balení prostě nejsem. Ale i když balancuje dost často na hraně a občas z ní i spadne, přece jen se nerozplizne na výhradně slzotvorné prvočinitele. A některé hlášky svérázných Jižanek jsou vážně hodně povedené. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Oceľové magnólie sú jednou z tých kvalitných drám 80. rokov, ktoré nenútene a veselo dokážu ukázať, aký je život. Veľmi pekne napísaný príbeh šiestich žien z predmestia s ústrednou postavou mladej diabetičky Shelby, ktorá sa aj napriek vážnej chorobe snaží za každú cenu žiť vlastný život. Jej matka je prehnane ochranárska a jej otec nekonečný vtipkár, ktorého nič nerozhodí. Partičku dám dopĺňa mladá kaderníčka s komplikovanými vzťahmi v rodine, jej nová zamestnankyňa, ktorá sa ešte nerozhodla čím v živote bude a dve postaršie dámy – jedna láskavá a jedna protivná. Keď sa Shelby rozhodne aj napriek odporúčaniam doktorov mať vlastné dieťa, ovplyvní to životy všetkých v jej okolí. Sila mladého dievčaťa naučí ženy, ako milovať, odpúšťať a nevzdávať sa. Nemyslím si, že by tento film každého ohúril, ale má vyše dve hodiny a plynule udrží človeka až do konca, aj napriek tomu, že jediné výstrely, ktoré sa tam ozvú sú na odplašenie vtákov. Čakala som zdĺhavú drámu o umierajúcom dievčati, ale opak je pravdou. Pre mňa veľmi pohodový večer. 4*. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc Harling vědomě či nevědomě trošku "obšlehl" Cenu za něžnost, ale připomínalo mi jí to skoro ve všem. Tak či tak se na film ale dívá docela dobře, i když je možná spíš pro ženské publikum a jako divadelní hra mohl být skutečně vynikající. Silné (opravdu SILNÉ!) ženské osazenstvo film drží ve svých rukou, takže ani nemohl dopadnout úplně špatně. PS: Uživatelka Jeanne vyzradila konec, takže si raději čtěte komentáře až po shlédnutí! ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Old-school komedie lomeno doják, takže nic moc. Spousta vaty a plků o ničem. Pak Julia umře a je to. Je fakt, že se povedlo její matce, v podání Sally Field, perfektně vyjádřit vztek a bezmoc krátce po pohřbu, ale to byla opravdu ojedinělá světlejší (kvalitnější) chvíle v celém filmu. Párkrát jsem se pousmál, ale jinak je to vážně plné všelijakých klišé a tak vůbec... Možná je to zkrátka určeno pro určitou cílovou diváckou skupinu...která se neshoduje s žádnou ze všech těch cílových skupin, do kterých rád patřím.. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Film, který se na začátku tváří jako obyčejná ženská tlachačka s romantickou vedlejší linkou, se v polovině změní na realistické a působivé drama, které si ovšem stále uchovává určitý vtip a nadhled. Velmi milé překvapení a naprosto skvělé herecké výkony Sally Field a Shirley MacLaine. Julia Roberts v jedné ze svých prvních větších rolí není špatná, ale tu nominaci na Oskara by si určitě více zasloužila jedna ze dvou výše zmiňovaných dam. (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Roberta Harlinga. (Olík)
  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama