Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Film, který se na začátku tváří jako obyčejná ženská tlachačka s romantickou vedlejší linkou, se v polovině změní na realistické a působivé drama, které si ovšem stále uchovává určitý vtip a nadhled. Velmi milé překvapení a naprosto skvělé herecké výkony Sally Field a Shirley MacLaine. Julia Roberts v jedné ze svých prvních větších rolí není špatná, ale tu nominaci na Oskara by si určitě více zasloužila jedna ze dvou výše zmiňovaných dam. (Blu-ray, orig.) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film ve zvláštní kombinaci drama-komedie. Spíš než Ocelové magnólie bych ho nazval jednoduše "Babinec"! Ale babinec se nám tady sešel opravdu pořádný. Průměrně zde nehrál téměř nikdo. Nadmíru excelentní byla Shirley MacLaine, hned po ní Sally Field, která mě svým závěrečným výstupem rozbrečela. Ona je opravdu mimořádná herečka! Julia Roberts byla také snaživá, ale Oscarovou nominaci by si spíš zasloužila Shirley. Olympia Dukakis měla sice méně prostoru, ale tuto skupinku nikdo nemohl doplnit lépe než ona. A Dolly Parton s Daryl Hannah byly správně ujeté kadeřnice. Film mi dal ode všeho trošku a určitě na něj jen tak nezapomenu. Ona kombinace drama-komedie se málokdy povede tak jak má, ale Ocelové magnólie jsou důkazem toho, že zvládnout se to dá. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc Harling vědomě či nevědomě trošku "obšlehl" Cenu za něžnost, ale připomínalo mi jí to skoro ve všem. Tak či tak se na film ale dívá docela dobře, i když je možná spíš pro ženské publikum a jako divadelní hra mohl být skutečně vynikající. Silné (opravdu SILNÉ!) ženské osazenstvo film drží ve svých rukou, takže ani nemohl dopadnout úplně špatně. PS: Uživatelka Jeanne vyzradila konec, takže si raději čtěte komentáře až po shlédnutí! ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Vynikající obsazení, obzvláště Shirley MacLaine v roli Ouiser předvedla skvělý výkon. Role nepříjemné baby pěstující rajčata, i když nesnáší zdravou výživu - "protože jsem stará jižanská baba a ty nosej legrační hučky, špinavý hadry a hrabou se v hlíně ne". Naprosto mi to k ní sedí a navíc má výborné hlášky... "The only reason people are nice to me is because I have more money than God." "Annelle, take your Bible and shove it where the sun doesn't shine." "Oh! He's a real gentleman! I bet he takes the dishes out of the sink before he PEES in it!" ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, a je to nejspíš zavádějící asociace, ale při tomto filmu mi přišli na mysl Dubliňané Jamese Joyce. Smíchaní se seriálem Byl jednou jeden dům. Stylové jižanské charaktery. Film balancuje na rozhraní komedie a dojáku, ale dialogy jsou skvělé, vtipné, a obsazení je excelentní. Několikrát jsem se srdečně smál. Pro mě příjemné překvapení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v malém městečku Natchitoches ve státě Louisiana a jako kompars v něm vystupovali i místní obyvatelé. Očividně bylo natáčení pro ně natolik vyčerpávající, že když se o několik let později ve stejném městečku natáčel film Muž na Měsíci (1999), bylo obtížné najit mezi místními někoho na roli statisty. (Aelita)
  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)
  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama