Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipný film, bohužel od druhé půle (pochopitelně a očekávatelně) se zvyšujícím se počtem dojemných momentů, na které já v tomto balení prostě nejsem. Ale i když balancuje dost často na hraně a občas z ní i spadne, přece jen se nerozplizne na výhradně slzotvorné prvočinitele. A některé hlášky svérázných Jižanek jsou vážně hodně povedené. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Oceľové magnólie sú jednou z tých kvalitných drám 80. rokov, ktoré nenútene a veselo dokážu ukázať, aký je život. Veľmi pekne napísaný príbeh šiestich žien z predmestia s ústrednou postavou mladej diabetičky Shelby, ktorá sa aj napriek vážnej chorobe snaží za každú cenu žiť vlastný život. Jej matka je prehnane ochranárska a jej otec nekonečný vtipkár, ktorého nič nerozhodí. Partičku dám dopĺňa mladá kaderníčka s komplikovanými vzťahmi v rodine, jej nová zamestnankyňa, ktorá sa ešte nerozhodla čím v živote bude a dve postaršie dámy – jedna láskavá a jedna protivná. Keď sa Shelby rozhodne aj napriek odporúčaniam doktorov mať vlastné dieťa, ovplyvní to životy všetkých v jej okolí. Sila mladého dievčaťa naučí ženy, ako milovať, odpúšťať a nevzdávať sa. Nemyslím si, že by tento film každého ohúril, ale má vyše dve hodiny a plynule udrží človeka až do konca, aj napriek tomu, že jediné výstrely, ktoré sa tam ozvú sú na odplašenie vtákov. Čakala som zdĺhavú drámu o umierajúcom dievčati, ale opak je pravdou. Pre mňa veľmi pohodový večer. 4*. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Film, který se na začátku tváří jako obyčejná ženská tlachačka s romantickou vedlejší linkou, se v polovině změní na realistické a působivé drama, které si ovšem stále uchovává určitý vtip a nadhled. Velmi milé překvapení a naprosto skvělé herecké výkony Sally Field a Shirley MacLaine. Julia Roberts v jedné ze svých prvních větších rolí není špatná, ale tu nominaci na Oskara by si určitě více zasloužila jedna ze dvou výše zmiňovaných dam. (Blu-ray, orig.) ()

joehot 

všechny recenze uživatele

O ženách, pro ženy. Na můj vkus příliš mnoho tlachání o ničem, emoce-drásající scény mě povětšinou úspěšně míjely (kromě jedné - "Nechápala jsem to. Chlapi přeci mají být z oceli, ne?"), a tak po většinu času nebylo mnoho na co koukat - s výjimkou vynikajícně cynické sousedky Shirley MacLaine. Zrežírováno s citem, ale bez originality. Myslím, že moje mamina by však dávala plnopočetné hodnocení. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyla úplně komedie, ale celkem utahané, pohodové drama s diabetičkou J. Roberts, matkou Sally Fieldovou a kamarádkami. Můžete si užít herecké výkony a kvalitu příběhu, který pro diabetiky pro změnu není. Je to ale film pro ženy, což berte jako varování se vším všudy. V pohodě koukatelné, nenáročné, zajímavé a s pozitivním koncem. 60% = 3/5 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno