Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film dávali v dopoledních hodinách, byl jsem tudíž rozespalý, nerozkoukaný, mazal si u něj vánočku s marmeládou a usrkával horkou kávu, i tak ovšem nemám pocit, že by mi uteklo to něco, co zapříčiňuje zdejší vysoké hodnocení. Kdybych se měl snažit být stručný a výstižný, napsal bych o zapůsobení magnolií na mou maličkost asi toto; partička paniček ve středním věku dvě hodiny klábosí, drbe a klevetí, mezi čímž se tu a tam odehraje nějaká závažná událost. Ty jsou však vzápětí ihned zakláboseny, čili o dramatičnosti může být řeč jen stěží. Nehledě na to, že ani ony dramatické scény na mě nedýchaly dávkou naléhavosti, či snahou vzbudit ve mně jakékoli emoce. Na Julii Roberts mě vždy mrzelo, že má spoustu takovýchto rolí, kde sice září na týmové soupisce, leč při hře se ztrácí v průměrné hře ostatních spoluhráčů. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, a je to nejspíš zavádějící asociace, ale při tomto filmu mi přišli na mysl Dubliňané Jamese Joyce. Smíchaní se seriálem Byl jednou jeden dům. Stylové jižanské charaktery. Film balancuje na rozhraní komedie a dojáku, ale dialogy jsou skvělé, vtipné, a obsazení je excelentní. Několikrát jsem se srdečně smál. Pro mě příjemné překvapení. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to babský film - takový ten o ženských, třeba i různého věku, kteří se někde potkávají (zde sousedky - v salónu krásy jedné z nich), povídaj si, "řeší" menší i větší starosti všedního dne, stane se nějaká tragédie, ale ony to zvládnou - hodně právě proto, že se vzájemně mají. A celé je to vyplněné příjemným, laskavým humorem, tunou smíchu a pár slzami, má to pěkné kulisy a plno báječných hereček a celé je to nakonec obrovsky optimistické, dodávající energii. A takové filmy mám ráda, moc, když přijde chuť a je jich třeba. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Oceľové magnólie sú jednou z tých kvalitných drám 80. rokov, ktoré nenútene a veselo dokážu ukázať, aký je život. Veľmi pekne napísaný príbeh šiestich žien z predmestia s ústrednou postavou mladej diabetičky Shelby, ktorá sa aj napriek vážnej chorobe snaží za každú cenu žiť vlastný život. Jej matka je prehnane ochranárska a jej otec nekonečný vtipkár, ktorého nič nerozhodí. Partičku dám dopĺňa mladá kaderníčka s komplikovanými vzťahmi v rodine, jej nová zamestnankyňa, ktorá sa ešte nerozhodla čím v živote bude a dve postaršie dámy – jedna láskavá a jedna protivná. Keď sa Shelby rozhodne aj napriek odporúčaniam doktorov mať vlastné dieťa, ovplyvní to životy všetkých v jej okolí. Sila mladého dievčaťa naučí ženy, ako milovať, odpúšťať a nevzdávať sa. Nemyslím si, že by tento film každého ohúril, ale má vyše dve hodiny a plynule udrží človeka až do konca, aj napriek tomu, že jediné výstrely, ktoré sa tam ozvú sú na odplašenie vtákov. Čakala som zdĺhavú drámu o umierajúcom dievčati, ale opak je pravdou. Pre mňa veľmi pohodový večer. 4*. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Příběh plný žen a jejich každodenních problémů ve městě, kde se každý zná s každým. Příjemná podívaná, která člověka výborně pobaví, jelikož některý hlášky jsou opravdu kouzelný :) Největší přičinění na tom má Shirley MacLaine, jejíž poslední hláška - "Sežer hovno a chcípni" je fakt precizní :) Výborné obsazení, kde se střídá jedna známá osobnost za druhou, téma ze života, s kterým se všechny ženy musí poprat a každá na ně má jiný úhel pohledu :) Skvělé :) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v malém městečku Natchitoches ve státě Louisiana a jako kompars v něm vystupovali i místní obyvatelé. Očividně bylo natáčení pro ně natolik vyčerpávající, že když se o několik let později ve stejném městečku natáčel film Muž na Měsíci (1999), bylo obtížné najit mezi místními někoho na roli statisty. (Aelita)
  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama