Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o bombě v kufříku, lásce a mladíkovi, který se připlete do cesty nájemným zabijákům. Středoškolák Matt se v žertu chystá stříkací pistolí ?zastřelit? spolužačku Jenny. Souhrou okolností se ve stejnou chvíli skuteční zabijáci chystají zabít jejího otce Arthura, který zpronevěřil peníze svého zaměstnavatele. Je z toho zmatek, do něhož se zapletou nejen policisté a tajní agenti FBI, ale také Mattův otec Eliot, který se okamžitě zamiluje do Arthurovy manželky. Aby toho nebylo málo, objeví se v domě kufřík s jadernou bombou, který Arthur omylem obdržel od ruských obchodníků se zbraněmi. Statečný Eliot pronásleduje padouchy s bombou až do letadla a nad mořem se mu podaří nebezpečnou výbušninu zlikvidovat. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Kromobyčejně příjemná, sympatická a vtipná komedie ála Ritchieho Snatch, jen trochu uměřenější a méně namachrovaná. Plejáda cool postav a herců, řízné dialogy, skvělé situace, krásné ženy (má oblíbená Zooey), sem tam i lehce černý humor. Prča dle mého gusta a velké doporučení. Vynikající čtyři hvězdy. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná komedie s perfektními herci.. bohužel je tam hodně hollywoodských klišé, ale zasmál jsem se dobře. Hlášky jsou podávány s přijatelnou kadencí.. -"Potřebuju jména pasažérů." --John Smith. -Další pasažéři? --John Smith. -Kolikrát? --Čtyřikrát. -Nějaké průkazy s fotkou? --Tady jsou (dá ji prachy). -Dobře, takže rodina Smithova. 70% ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Označení "Velkého průšvihu" za krimi a navíc thriller je trošku zavádějící. Ne, že by to byl nesmysl, ale HUMOR to je ta nejdůležitější ingredience našeho příběhu. Styl jednoho anglického directora se nezapře. Herce to evidentně neskutečně baví a jejich entuziazmus se přenesl i na mě. A jde to i bez prdění, krkání, semenných tekutin a exkrementů. Děj skvěle odsýpá, nic nedře a častý problém přepálené stopáže komedií zde nehrozí. Na nezapomenutelnou podívanou to sice není, ale ve škatulce výtečných komedií mám o jednou víc. ()

Esinti 

všechny recenze uživatele

Dramatických, životopisných nebo dokonce akčních filmů s dobrým hodnocením (občas i koukatelností) je nad hlavu. Ale natočit dobrou bláznivou komedii je opravdu náročné. Ve Velkém Průšvihu se ukázalo, že pokud chcete vytvořit dobrý film béčkového žánru, nepotřebujete áčkové herce z vrcholu žebříčků. Lepší je vybrat sit-comové odrhovačky jako Kutil Tim nebo Jmenuji se Earl a na paty jim pověsit Doktora Foremana, židovského bosse z Podfu(c)ku a nebo dokonce Johnnyho Knoxvilla. To vše už jen doladíte za pomoci třešniček na dortu, jako třeba Zooey Deschanel s účesem álá Denis Postrach ulice a dílo je hotovo. Zápletka je trošku zamotanější než bývá u tohoto žánru obvyklé, ale rozhodně to není na škodu. Hodnocení, které zde dali festivalový honiči nad nic neříkajícími dramaty je jako u všech bláznivých komedií na tomto serveru totálně pod vhodnou mírou a proto tomu trochu pomohu těma 5* i když normálně bych dal asi o jednu méně. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená komedie se spoustou skvělých gagů a plejádou úžasně ujetých postav. Jen veliká škoda, že přišla v tak nevhodnou chvíli... Dodatek: Původně jsem dával čtyři hvězdičky, ale po včerejší úvaze o tomto filmu jsem si uvědomil, že mi vlastně nic nebrání tomu dát pět. Tohle je prostě bláznivá komedie jako řemen, která rozhodně měla jít do kin (a Muži v černém tomuhle nesahají ani po kotníky!)... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Film sa stal kasovým prepadákom kvôli nepredpokladaným udalostiam. Útoky z 11. septembra 2001 spôsobili, že filmové komediálne pašovanie jadrového zariadenia do lietadla bolo divácky nevhodné a odkladanie premiéry úplne zničilo propagačnú kampaň. (Arsenal83)
  • Arthur Herk (Stanley Tucci) si pri svojich halucináciách predstavuje producentku a herečku Marthu Stewart, v knihe si predstavoval Elizabeth Dole (bývalá ministerka dopravy Spojených štátov). (Arsenal83)
  • Interiérové ​​zábery kancelárskej budovy Miami Herald boli skutočne natočené v Miami Herald. Štáb mal k dispozícii priestory po niekoľko hodín vďaka Daveovi Barrymu, autorovi predlohy, ktorý vtedy pracoval pre Herald. (Arsenal83)

Reklama

Reklama