Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o bombě v kufříku, lásce a mladíkovi, který se připlete do cesty nájemným zabijákům. Středoškolák Matt se v žertu chystá stříkací pistolí ?zastřelit? spolužačku Jenny. Souhrou okolností se ve stejnou chvíli skuteční zabijáci chystají zabít jejího otce Arthura, který zpronevěřil peníze svého zaměstnavatele. Je z toho zmatek, do něhož se zapletou nejen policisté a tajní agenti FBI, ale také Mattův otec Eliot, který se okamžitě zamiluje do Arthurovy manželky. Aby toho nebylo málo, objeví se v domě kufřík s jadernou bombou, který Arthur omylem obdržel od ruských obchodníků se zbraněmi. Statečný Eliot pronásleduje padouchy s bombou až do letadla a nad mořem se mu podaří nebezpečnou výbušninu zlikvidovat. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Esinti 

všechny recenze uživatele

Dramatických, životopisných nebo dokonce akčních filmů s dobrým hodnocením (občas i koukatelností) je nad hlavu. Ale natočit dobrou bláznivou komedii je opravdu náročné. Ve Velkém Průšvihu se ukázalo, že pokud chcete vytvořit dobrý film béčkového žánru, nepotřebujete áčkové herce z vrcholu žebříčků. Lepší je vybrat sit-comové odrhovačky jako Kutil Tim nebo Jmenuji se Earl a na paty jim pověsit Doktora Foremana, židovského bosse z Podfu(c)ku a nebo dokonce Johnnyho Knoxvilla. To vše už jen doladíte za pomoci třešniček na dortu, jako třeba Zooey Deschanel s účesem álá Denis Postrach ulice a dílo je hotovo. Zápletka je trošku zamotanější než bývá u tohoto žánru obvyklé, ale rozhodně to není na škodu. Hodnocení, které zde dali festivalový honiči nad nic neříkajícími dramaty je jako u všech bláznivých komedií na tomto serveru totálně pod vhodnou mírou a proto tomu trochu pomohu těma 5* i když normálně bych dal asi o jednu méně. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Kromobyčejně příjemná, sympatická a vtipná komedie ála Ritchieho Snatch, jen trochu uměřenější a méně namachrovaná. Plejáda cool postav a herců, řízné dialogy, skvělé situace, krásné ženy (má oblíbená Zooey), sem tam i lehce černý humor. Prča dle mého gusta a velké doporučení. Vynikající čtyři hvězdy. ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Po perfektních cca 20 minutách přichází menší rozpaky až se z toho stane prvoplánová komedie. Závěr to zas trochu pozdvihnul, ale očekávaní ze začátku to naprosto nenaplnilo. Puggy je jednou z nejzajímavějších postav co jsem kdy ve filmu viděl, bohužel nedostal moc prostoru a v druhé polovině z něj udělali šaška. Celá hlavní zápletka s bombou mi přišla hodně ubohá, kdyby se ve filmu místo ní více rozvinuly jednotlivé postavy, líbilo by se mi to o dost víc. *** Ve zkratce: Jsem Puggy. Žiji na stromě. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Skvelé prekvapenie. videné náhodou v televízií. Film s úžasným dejom ako priam od Guya Richieho. S perfektným (ako vždy) Timom Allenom. So super scenárom a mojim obľúbeným rozprávačom. S klasickou americkou kamerou v komédiách. Strihom a fotografickými pasážami. Neuveriteľné ako takáto,m ináč kravina vie zabaviť a zahriať na srdci. To sa mi stalo. spomenul som si totiž na starí dobré komédie. 83% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek, perfektní obsazení a místy originální (zmražené záběry) střih a kamera. T. Allen bohužel nikdy nepřekoná legendárního kutila a stejně tak T. Sizemore jistě tuší, že role stupidních zlodějíčků není šálek jeho kávy. Celé to působí jako špatně a přespříliš chaoticky umíchaný filmový koktejl. Kromě stručného výčtu v úvodu tohoto komentáře neshledávám bohužel nic víc, čím bych přidal, byť jen třetí hvězdu tomuto V(v)elkému průšvihu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Arthur Herk (Stanley Tucci) si pri svojich halucináciách predstavuje producentku a herečku Marthu Stewart, v knihe si predstavoval Elizabeth Dole (bývalá ministerka dopravy Spojených štátov). (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo výlučne v Miami na Floride od 31. júla do októbra 2000. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno