Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej film na téma, jak během jednoho okamžiku se všechno v životě změní. I když je to pouhej televizní film a herecký obsazení taky neni z kategorie "top", tak se rozhodně nejedná o nějaký špatný dílo. Akorát v tomhle filmu jezdí 213ka v místech, kudy nikdy nejezdila, a ještě navíc dost podivně, že jede z Hájů směrem do centra a najednou Bareš vystupuje na konečný na Hájích. Asi se ve střižně k tomu dostal nějakej vidlák. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Videl som tento film keď som mal 11 rokov a dosť silno na mňa vtedy zapôsobil. Je to dosť drsný príbeh o mladíkovi, ktorý v opilosti v záchvatu vzteku zavraždí svoju priateľku keď zistí že je mu neverná. Vzápätí je odsúdený na 8 rokov ale to pravé peklo čaká na jeho rodinu - de facto nevinných ľudí, ktorí platia za čin svojho syna. Celá spoločnosť sa im otočí chrbtom a stávajú sa z nich vydedenci. Skvelý civilný herecký výkon tu podáva Igor Bareš. ()

Reklama

route60 

všechny recenze uživatele

Ten kdo tvrdí že se v ČR nedovedou natáčet kvlitní filmy tak by se měl podívat na Hodného chlapce Václava Křístka, je strašné když se stane v rodině taková tragédie, pohled z druhé strany kde rodina musí snést pohledy sousedů a okolí, Igor Bareš dokazuje že jé výborný herec který by měl dostávat více příležitosti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Hodném chlapci se dá ocenit angažovaný námět, ale jinak se prakticky ve všem podstatném shodnu s komentářem uživatele honajze. Přesně tak. Je to chtěné, upachtěné, přehnané a v řadě detailů nedůvěryhodné. Ve vzácné shodě můžu říct, že jak herecké výkony, scénář, tak režijní pojetí stojí za dvě hvězdičky a nic nevybočuje z řady. Tohle se prostě nepovedlo, řada televizních filmů z 80. let by tenhle kousek spolehlivě převálcovala. Celkový dojem: 45 %. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Na naše televizní poměry vydařená záležitost. Film bodá do bolavého místa tak ostře, že jsem v něm poznal povahové rysy tak typické pro náš národ. Sobeckost, vztahovačnost, škodolibost, lhostejnost, neupřímost a mnoho dalších výživných antischopností... jediná věc, která celý film sráží je místy hluchý scénář, ve kterém je pár děr. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama