Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře fungující harmonickou rodinu řidiče autobusu Františka Strnada (I. Bareš) a knihovnice středních let (V. Jeníková) zasáhne jako blesk z čistého nebe otřesná událost: jejich nadaný, talentovaný, slušný a „hodný chlapec“ Michal (B. Holiček) se doslova přes noc stane těžkým zločincem. Jednoho dne, zdánlivě bez jakéhokoliv motivu, zavraždí svou první lásku Moniku (B. Seidlová). Rodiče nemohou pochopit, jak se to mohlo stát a pátrají po motivech, jejich okolí se od nich odklání… (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat nad zdejšími komentáři. Doufám, že všichni opisují z textu distributora, protože jestli jsou to jejich vlastní názory, tak je to s českou společností horší, než jsem myslel (čestné výjimky: _Berunka, Leila75, Pepinec). Jaká spořádáná, fungující, harmonická rodina?! SPOILER: Otec nezná jediného synova kamaráda, rodina je plná skryté nenávisti a křivd, spousta věcí je tabu (drogy, sex), se sousedy se skoro neznají, nemají žádné přátele. To není divu, že se to pak zbortí jako domeček z karet. Jak si ke konci filmu uvědomila sama vrahova matka: "Nic není najednou." ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Může se to stát komukoliv z nás. Celý život dřete, aby Vaše rodina měla co do pusy, vychováváte děti jak nejlíp to jde. Když vidíte na ulici partu zhulených náctiletých, jak dělají bugr, jste rádi, že něco takového nemáte doma, protože nad nimi držíte pevnou ruku.A najednou, ze dne na den, jste otec vraha.Média Vás otravují až doma, problémy v práci, manželka v blázinci, prostě život na palici. Dá se to všechno ustát? Dobré psychologické drama s výborným Igorem Barešem v hlavní roli. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Předem musím říci, že nepatřím k divákům, kteří každý nedělní večer zapínají ČT1 a čekají, jaký televizní film jim ČT naservíruje. A nemám ani příliš nové české filmy rád. Ale u tohoto snímku mě zaujal popis děje, a tak jsem to zkusil. A nebyl jsem zklamán. Film je sice na můj vkus až příliš psychologický, ale zároveň je i docela reálný. A byl jsem překvapen, jak zajímavé snímky také mohou vzniknout v české televizní produkci. Zatímco leckteré české blbosti jdou do kin, takovéhle nadprůměrné záležitosti jsou pouze jednou za čas vysílány v televizi. To mě mrzí. A já byl s tímto snímkem spokojen a dávám 4 hvězdičky... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce.Ono to s tim Hodným chlapečkem neni zase tak ohromující. Dějová linie je přímočaře předvídající. V.Jeníková zoufale nevěrohodná a uhrančivá B.Seidlová nezdravě krátce ve své roli hrající. Za lehký nadprůměr tak může nakonec opradu jen ten chlapák B.Holíček,který exceluje na jedničku, a je tak přirozeně sviňsky, jako jeho fotříkově nepříjemný I.Bareš ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Komorný TV film v réžii ČT. V živote sa môže stať všeličo a z ničoho nič sa môže zmeniť viac-menej pokojný život malej rodiny na hotové peklo. V porovnaní s tým, čo spravil syn, tak problémy s dcérou sú menej vážny. Najviac ma zaujali jednoduché ale za to dosť podarené herecké výkony na čele I. Barešom. Film síce nie je dokonalým a má svoje nedostatky (napr. nevypracovanosť jednotlivých častí príbehu). V konečnom dôsledku však tvorcovia nemajú za čo hanbiť. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Igor Bareš, který hraje řidiče autobusu Františka Strnada, nemá řidičský průkaz na žádné motorové vozidlo včetně autobusu. (TomasSlach)

Reklama

Reklama