Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Retro vzhled v retro provedení - aneb všechno, co milujete na poválečných amerických filmech, se vší tou parádou - kýčovitými buildingovými panoramaty, sněhovými vločkami, přehnaným verbálním i nonverbálním výrazivem i drama detaily - to vše s přidanou hodnotou humorné nadsázky - žel, poločas rozpadu nastává někde u předváděčky s obručí, kde se bortí iluze hrdinů i diváctva přesně v tom podání, které u poválečných amerických filmů často jen přetrpíte... Překvapivá Jennifer Jason Leigh. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE FUTURE IS NOW!" ------------- Bratia Coenovci opäť prišli s ďalším parádnym scenárom a ešte lepším filmom. Vycibrené dialógy sú na mieste, perfektný Tim Robbins v pozore, no a nechýba ani prvotriedna atmosféra neskorších 50. rokov, ktorá filmu vládla od úvodného prechodu pomedzi mrakodrapy, až po záverečné titulky. Na druhej strane by mu ale neuškodila kratšia dĺžka, pretože aj keď bol originálny (veď koľko ich je o zrode gymnastického kruhu a/alebo frisbee), v konečnom dôsledku nemal moc čo povedať. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate asi najzbytočnejší Coenovský film, v ktorom povestný štýl nemáte šancu rozoznať. Netvrdím že je zlý ale po čiernych komédiach a drsných trileroch je tento film až príliš neoriginálny a až preplácaný morálnymi pravdami a určitou fantastickosťou , ktorá bola len na škodu. Scenár má síce pár perličiek a postavy anjela a démona boli naozaj zaujímavo pridané do príbehu, rovnako ako majiteľ beatnického baru Steve Buscemi a samozrejme zákerný a slizký Newman, podáva ďalší zo svojich povestných výkonov aj keď ich bohužiaľ zatieňuje Robbins a Leighová na ktorých sa film predovšetkým sústredí a neviem či bolo úmyslom prehrávanie ale jednoducho ani jednej z hlavných postáv som neveril ani sekundu mizérie alebo úspechu čo prežívali a plus mala Leighová neskutočne vtieravý akcent, ktorý sa do New Yorku skrátka nehodil. Veľmi mi to pripomína Mr. Deedsa. a je jedno či pôvodnú alebo tú novú verziu zo Sandlerom, spoločné prvky sa tu skrátka dali nájsť a tu sú zvládnuté podstatne horšie ako v Deedsovi. Burtwell úplne zabudol na krásu prvých troch filmov, ktoré obdaril neskutočne krásnou hudbou a držal sa rovnako pri zemi ako pri Bartonovi Finkovi, hudba síce nevadila ale nebola ničím výnimočná. Konečná rozprava s anjelom, bola ako keby výsmech americkej industiálnej spoločnosti a podobným filmom a možno práve tento výsmech robí film takým pôsobivým, ale od Coenovcov som predsa len čakal viac, pretože majú na to aby natočili naozaj originálny film a keď chcem streštenosť pustím si radšej intoreable cruelty . takže taký priemer, pozerať sa to dalo ale new york coenovcom skrátka nesvedčí. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když prezident společnosti Hudsucker Industries vyskočí z okna, rozhodne se rada této korporace vyřešit situaci podobně jako česká vláda. Tudíž, že na jeho místo nastoupí ještě větší idiot. Ona linie Špidla-Gross-Paroubek vypovídá za vše. V Hudsucker Industries se tímto kašpárkem pro umělé sražení akcií stává Norville Barnes (Tim Robbins), který se ihned stává loutkou Sidneye Mussburgera (Paul Newman). Záskok je klasický film od Coenů s jejich tradičně propracovaným scénářem s určitou dávkou mystična a jejich režijními prostředky, kdy dokážou skvěle míchat různé žánry a staré řežijní postupy s těmi nejmodernějšími a opět silnou pozicí vypravěče. K tomu jim Carter Burwell napsal skvělou hudbu. Robbins, Newman a Jennifer Leigh odvedli skvělé herecké výkony. Záskok je velice osvěžují komedie se spoustou scén (poslední půlminuta prezidentova života, modrý dopis, anděl, kruh si nalezne chlapce), které jen tak nezapomenu a s příjemnými roličkami pro Bruce Campbella a Stevea Buscemiho. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Předfargovská komedie bratří Coenů, lehce vybočuje nad šedivý průměr dobrým zpracováním a skvělými nápady. Zpočátku působí jako koncentrát netradičního humoru, postupem času ale řídne a řídne a těsně před brilantním koncem se vyskytuje absolutně rozředěná půlhodinka. Zkrátka v druhé polovině se nám vyprávění nade všechna očekávání rozplizlo. Nevím si rady. Tři hvězdy je málo a čtyři moc. Vzhledem ke kvalitě ostatních Coenovských snímků je to na tři. Ve srovnání s jinými komediemi vzniklými v dekádě solidní čtyřka. Co s tím? ...Tak čtyři, ať nežeru. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (15)

  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)
  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)

Reklama

Reklama