Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (301)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Lasseterovský Pixar. To znamená něco jako je to dost, hodně dobrý. Muž, který stojí za tou vší dokonalostí, které rozzáří oči malých i pokročilých dětí - John Lasseter - Pán digitálních loutek. Možná, že Život brouka není až tolik známý a populární jako třeba Hledá se Nemo, ale svou barevností, originálními postavami hmyzí říše je stejně podmanivý. Struktury objektů, postav jsou zde ještě víceméně hladké a nekonají se srstnaté vizuální orgie jako třeba v Příšerkách. Příběh je opět v duchu Disneye - jedinec, outsider dokáže svému světu, že je hrdina a karikuje v mnohém náš lidský (americký) život. Vizuální stránka mravenčího světa je maximálně vypiplaná a to čím tihle animáci bodují je spád, zvraty dějů a gagy zabalené do světů které jsou pohádkové, ale díky animačním technologiím jak téměř živé. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT CHROBÁKA je jedným z prvých počítačovo animovaných filmov a tak sa dnes už môže zdať jeho animácia trošku zastaralá, ale to nie je vôbec podstatné, pretože nie je dôležité, aby nám animák vyrážal dych svojím výzorom, ale aby sme sa pri jeho sledovaní dobre bavili a to sa dlhodobejšie nedá dosiahnuť bombastickosťou animácie, ale hlavne príbehom a postavami. A tie má ŽIVOT CHROBÁKA na dobrej úrovni. Príbeh je síce triviálny, ale je vyrozprávaný veľmi svižne a zábavne a navyše je v závere okorenený o akčnú lahôdku. Takisto postavy sa celkom vydarili, či už je to sympatický Flik, princezná, zákerný Hopper alebo cirkusoví chrobáci, všetko sú to postavy, ktoré sú dobrým základom pre film. A ŽIVOT CHROBÁKA je naozaj dobrý film. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno už jsem Život brouka viděl a vím jen, že mi hrozně splýval s Mravencem Z. Po znovushlédnutí musím konstatovat, že se jedná o průměrný Pixar jedoucí po osvědčených kolejích, který ani dnes neurazí, ale ani nenadchne. Ve své době, kdy byla počítačová animace v plenkách, zapůsobil Flick asi o něco víc. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animace tu samozřejmě brutálně kulhá. Nicméně je nutné si povšimnout, že se píše rok 1998. Pro mě je naprosto zarážející, na jakých strojích film vznikal a kolik to muselo zabrat času a otravné práce. Takže po této stránce skládám tvůrcům obrovskou poklonu. Animační vrchol filmu je padající déšť v samotném závěru. Takřka se ve filmu nevyskytují látky, vlasy a další obtížně naanimovatelné věci. Ale znovu poukazuji, že je to vzhledem k podmínkám a k tomu, že byla počítačová animace ve svých počátcích je to jednoduše geniální. Od doby vzniku tohoto filmu udělalo studio PIXAR obrovský skok. Tento animák však položil jeden z pevných prvních kamenů do základu. Moje hodnocení ani tak nevypovídá o tom, jak se mi animák líbil, ale je to kombinace toho jak se mi líbil a toho co do budoucna způsobil se světem animovaného filmu. Pálím 3* a trošku se stydím, že jsem film viděl až 15 let po jeho premiéře. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Na modré roztomilé mravenečky jsem byla donucena dívat se asi tak pětkrát v průběhu dvou dnech kvůli mé malé sestřence, která chtěla vidět kobylky. Kobylky! Člověk by řekl, že malé děti ocení třeba tu tlusťoučkou housenku nebo krásného motýla. Ale ne. Prostě divné zelené zjizvené kobylky. Když jsem to zapnula a našla tu scénu, kdy se kobylky vynoří z mlhy a hrozivě se mračí, roztřásla se a vlezla mi na klín. Ale kvůli kobylkám jsem to musela zapínat pětkrát..... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • V pozdějším filmu Toy Story 2: Příběh hraček (1999) lze zpozorovat několik odkazů právě na tento snímek. Ve scéně, kdy hračky prochází křovím, je možné na větvi vidět housenku Heimlicha (Joe Ranft), v Andyho pokoji visí kalendář "Život brouka" a v Alově dílně jsou k vidění hračky s tématem filmu. (karlik4801)
  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama