Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byl snímek, na kterém jsem byl dokonce jako malý v kině. A dodnes si s ním spojuju velmi příjemný zážitek. Příběh jde ze začátku po takových klasických kolejích - hrdina, který se něčím liší a ostatní ho pro jeho odlišnost nedokážou přijmout. Něco se zvrtne a tento stejný hrdina bude muset dokázat, že není jen tím outsiderem, za kterého ho všichni mají. Co velmi uznávám, je záporák - jeho motiv má hlavu a patu. Zbytek je zábavný, povedeně vtipný a hravý, co se prací s miniaturním světem a jeho fungování týče. Samozřejmě, není to geniální dílo z pozdějších let Pixaru, ale na snímek ze sklonku devadesátek nestárnoucí, animovaná klasika, které by měl každý fanoušek hmyzího světa dát šanci. 85% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S nostalgiou spomínam aké to bolo, keď som Bugsíka Lifa zhliadol prvý krát. Na rok 1998 až nehorázne krásna animácia. Príbeh a v ňom vsunúte vtípky sú možno určené predovšetkým mladšiemu publiku (cca do 12 rokov), ale i tak ma táto malá roztomilosť vždy pohladí na duši. Pocit útulnosti na nezaplatenie. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí.Život brouka je sice o něco dětštější a méně dokonalý než pozdější klenoty tohoto studia,ale přesto se jedná o řádně promakaný animák s pestrým a krásně vykresleným světem hmyzu a perfektní animací.Mezi pixarovkami sice slabší kousek,ale celkově mezi animáky pořád hodně vysoko. 85 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $162,798,565Tržby Celosvetovo $363,398,565║ Prv ma tieto CGI rozprávky moc nebavili teraz ich žeriem ako malý chalan, pekná počítačová animácia, výborný príbeh, prepracované postavičky, dialógy a rovnako tak slušná zábavnosť. PIXAR je nedobytná pevnosť! vládnuca svetu počítačovej animácie. /95%/ ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Bohužial,nejde to,musím tomuto filmu dať jednoznačných a právom zaslúžených 5 *.Výborná animácia,o ktorú sa postaralo štúdio Pixar animation.Keď sa spoja dvaja super giganti filmového priemyslu Walt disney a Pixar animation,tak vznikne super filmík,na ktorý sa nedá zabudnúť.Nádherný a pútavý príbeh,mravec Flik sa vydáva nájsť veľké chrobáky,ktoré by ich ochránili pred zlými nenásytnými kobylkami.Naozaj mi Flik prirástol k srdcu,obľúbil som si ho a počas sledovania mu držal palce.K tomuto filmu nemám viacej čo dodať,neviem či je to z nostalgie,ale tento film je riadna pecka.Bavil som sa,ako malý som to žral a verím,že Pixar takto bude aj naďalej pokračovať./90%/ ()

Galerie (74)

Zajímavosti (34)

  • V pozdějším filmu Toy Story 2: Příběh hraček (1999) lze zpozorovat několik odkazů právě na tento snímek. Ve scéně, kdy hračky prochází křovím, je možné na větvi vidět housenku Heimlicha (Joe Ranft), v Andyho pokoji visí kalendář "Život brouka" a v Alově dílně jsou k vidění hračky s tématem filmu. (karlik4801)
  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)

Reklama

Reklama