Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pixaři vždycky věděli, co dělají. Vzít brouky a udělat z nich milované charaktery... no dobře, tohle už věděli Sekora nebo Karafiát. Možná i od nich se studio Pixar poučilo, když natáčelo svůj druhý film, hned po "Příběhu hraček". Ani ve světě hmyzu to není velká sranda a život je zde docela komplikovaný, hlavně když víte, že každý rok budete napadeni kobylkami, které si přijdou pro svou daň. V dnešní době se zdá, že film už nemá čím nadchnout, čím ohromit, ale i na svou dobu má skvělou animaci, stejně jako skvělý příběh, jež je možná trochu předvídatelný, ale stejně jako u ostatních pixarovek, i tady se vám dostane všech emocí, které si přejete - smích, smutek, radost. "Život brouka" je hezkým filmem, milým k dětem i dospělým, ale v dnešní době, kdy už za sebou máme i třetí "Příběh hraček", "Nema" a "Úžasňákovi" mi přijde, že tenhle snímek trochu zapadl. Nejsem si jistý, jestli právem, ale asi nebudu z těch, kteří ho budou příliš obhajovat. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/prosime-pretocte-fimfarum-1-2-zivot.html ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Tady se pokládaly základy Pixaru.. Studia, které miluju celým svým srdcem pro jeho obrovskou originalitu a celkový přesah.. Tady se opět předvedli.. Cápci jedni ušatí.. Nebylo to nejlepší představení, ale i tak to kvalitou přesahuje ostatní animáky.. Na tu dobu mi ta animace naprosto vyrazila dech.. Krásný film, který si po nějakém čase zase rád pustím.. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Animáciou PIXAR roku 1998 rozhodne zažiaril, dnes už však takto podobne vyzerajú niektoré detské seriály, ale nevyzerá to vôbec zle. Príbeh trochu zaostáva a nie je ničím špeciálny, aj keď narážky na druhy hmyzu celkom pobavili. Keď mám porovnať Život chrobáka a Mravca Z, tak to vidím narovnako. V niečom bol lepší ten a v niečom ďalšom bol lepší ten druhý. Život chrobáka bol síce trochu detskejší, ale mal lepšiu animáciu a zase Mravec Z mal iné prednosti. Celkovo je to priemerný film. PIXAR už vyprodukoval oveľa lepšie kúsky, ale niekde to začať muselo a tu sa ešte rozbiehal :) 6/10 ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí.Život brouka je sice o něco dětštější a méně dokonalý než pozdější klenoty tohoto studia,ale přesto se jedná o řádně promakaný animák s pestrým a krásně vykresleným světem hmyzu a perfektní animací.Mezi pixarovkami sice slabší kousek,ale celkově mezi animáky pořád hodně vysoko. 85 % ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Lasseterovský Pixar. To znamená něco jako je to dost, hodně dobrý. Muž, který stojí za tou vší dokonalostí, které rozzáří oči malých i pokročilých dětí - John Lasseter - Pán digitálních loutek. Možná, že Život brouka není až tolik známý a populární jako třeba Hledá se Nemo, ale svou barevností, originálními postavami hmyzí říše je stejně podmanivý. Struktury objektů, postav jsou zde ještě víceméně hladké a nekonají se srstnaté vizuální orgie jako třeba v Příšerkách. Příběh je opět v duchu Disneye - jedinec, outsider dokáže svému světu, že je hrdina a karikuje v mnohém náš lidský (americký) život. Vizuální stránka mravenčího světa je maximálně vypiplaná a to čím tihle animáci bodují je spád, zvraty dějů a gagy zabalené do světů které jsou pohádkové, ale díky animačním technologiím jak téměř živé. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)

Reklama

Reklama