Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v Pixar maratóne s ich druhým veľkofilmom "A Bug´s Life." A hoci mám pocit, že "Toy Story" sa rokmi stále dokáže držať ako animovaná klasika, v prípade tohto filmu je jeho animácia asi jeho najsilnejšou stránko. A aj to by som povedal jedine tak v rámci pozadí. Tie vyzerajú aj po rokoch vynikajúco, efektne a na film sa pozerá dobre. Je to farebné, je to pekné, dizajny chrobákov sú dobré a sú aj dobre rozoznateľné. Akurát mám pocit, že veľa mravcov vyzerá v tomto filme veľmi podobne. A človek to miestami ťažko dokáže rozlíšiť. Na svoju dobu perfektné, no neviem či by to dnes prešlo. Osobne si dokonca hovorím, ako by vyzeral tento film, keby sa ho niekto rozhodol spraviť v Pixare s ich súčasnou animáciou. To by bolo určite ešte lepšie. Postavy filmu sú podľa mňa tiež dobré. Najmä cirkusanti a aj zloduch Hopper nie je najhorší. A princezná Atta je tiež dobrou postavou. Flick je ale skôr ten typ hlavného hrdinu, ktorý ničím neprekvapí. Nie je veľmi zaujímavý a všetko spojené s ním sme videli miliónkrát predtým. No stále si myslím, že je tu skvelá časť, keď uvidíme ich vybudovaného vtáka krúžiť, aby vystrašili kobylky a aj fakt, ako dokážu všetci cirkusanti spolupracovať a je z nich skvelý tím. Najväčším mínusom je proste príbeh. Miliónkrát sme ho videli, miliónkrát sme ho počuli a nemám pocit, že by sa tam pridalo niečo veľmi zaujímavé. Myslím si, že stále sú tu momentky, ktoré stoja za to, len rokmi akosi film stráca svoje čaro. Nebránim sa ho občas pozrieť či už takto, alebo kedykoľvek je v telke, no nemyslím si, že ide o silnejší Pixar počin. Ale ako nám film hovorí, aj malé semienko môže vyrásť v obrovský strom. A pozrieme sa už počas ďalších filmov na to, ako Pixar počas rokov vyrástli na jedno z najsilnejších štúdii v rámci filmovej počítačovej animácie. Hodnotenie: B ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. The Time Of Your Life , 2. The Flik Machine ,3. Seed To Tree ,4. Red Alert ,5. Hopper And His Gang ,6. Flik Leaves , 7. Circus Bugs ,8. The City ,9. Robin Hood ,10. Return To Colony ,11. Flik's Return ,12. Loser ,13. Dot's Rescue ,14. Atta ,15. Don't Come Back ,16. Grasshoppers' Return ,17. The Bird Flies ,18. Ants Fight Back ,19. Victory ,20. A Bug's Life Suite ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech slabsich pixarovskejch animaku, coz je taky trochu dany tim, ze ve stejnym roce vzniknul Mravenec Z a ten se mi libi vic. Coz ale neznamena, ze by tohle byl nejakej prusvih, to urcite ne. Sice nenabizi buhvijak originalni namet a dneska uz animace pusobi trochu jednoduchym dojmem, ale narozdil od novejsich pixarovek se nesnazi nijak vyrazne poucovat a je to spis proste zabava, kolikrat navic prijemne akcni a s povedenou hudbou a zvukama. Proste takova nenarocna a zabavna animovana blbost. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemný rozprávkový príbeh o putovaní a hľadaní malého mravčeka, aby zachránil svoje milované mravenisko. Úplne úžasné sú postavičky, kde myslím, že každy kto tento film videl si nájde svojho favorita. Neviem v ktorej hlave sa to rodí, ale aj ja by som si dal šluka. Bod dole dávam za to, že som to videl po všetkých tých Shrekoch a Nemoch, takže úplné vytrženie sa nekonalo. Zato zábavu, naptie a trochu tých emócii ... to pixari zvládajú na jednotku. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi je to na mě už moc dětské nebo okoukané. Nebavilo mě to tolik jako dříve. Spíše jsem se nudila, hlavně začátek je zdlouhavý, bavilo mě to jen chvílemi, když se tam konečně objevily cirkusáci, ale i tak to nebylo ono. Za mě průměrná pohádka, na kterou se stačí podívat jednou za rok, nepustila bych si jí vícekrát. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)
  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)

Reklama

Reklama