Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (474)

HAL 

všechny recenze uživatele

Rozloučení se s vynikající filmovou postavou? Ne, spíš pokus o to ji umlátit lopatou, naštěstí nepříliš úspěšný jak ukázal Rocky Balboa. Režisér skvělé jedničky se pokusil uzavřít celou ságu a místo toho ji zbavil toho nejlepšího co v ní bylo - už žádný Rocky sám se hrabající z největších sraček na vrchol, jen potupný odchod ze scény a přicmrndávání na ostatních... a bohužel také řešení rodinných problémů které okleštily epos o tvrdohlavém hrdinovi na hloupý rodinný film, přesně plynoucích podle tehdejších žánrových pravidel a za zvuků kdysi populárních diskohitů. 3/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jde z mého pohledu o jednoznačně nejlepší díl celé série. Stallone správně poznal, že do Dragovi už prostě žádný větší souboj v ringu nenatočí, pokud by se tedy nechtěl postavit proti King Kongovi. A velmi rozumně otočil zcela jinam. Od efektních, ale více méně prázdných mlátiček zpět k životu, k emocemi nabitému lidskému příběhu toho obyčejného chlápka, zarputilého, chybujícího, přesto obdařeného jistou osobitou formou lidové moudrostí. Jistě, zákruta s bankrotem je hodně ostrá a křečovitá, ale beru ji jako nezbytnou zkratku tam, kam se Stallone chtěl vydat. Tedy svým způsobem zpět na začátek, kde se z mistra světa stává opět ten outsider toužící po šanci. A v okamžiku, kdy máme tu zákrutu za sebou, začíná vše fungovat naprosto dokonalým způsobem. Ať už je to motiv zrady, bezohledných obchodníků s boxem, osobní krize, Rockyho zaslepenost a chyby kupené v touze zůstat u boxu, vztah se synem a Adrianou, ale také další roviny, které příběh otevírá. Ať už z pohledu Adriany nebo Rocky juniora. Nahradí-li se box čímkoli jiným, bude fungovat stále stejně, bude stále věrohodně lidský a odpozorovaný od života tak dobře, že i já si v něm našel několik paralel ke svému vlastnímu životu. Jistě Rocky už tolik neboxuje, ale závěrečná pouliční bitka je opět dokonalá. Dynamická, razantní, drsná. Doplněná životními moudry a morálními vzkazy, které dopadají sice tiše a nenápadně, ovšem přesto ve výsledku s razancí pravého háku. Svým způsobem je to celé mnohem dramatičtější a víc strhující než tucty soubojů v ringu, ať v něm stojí kdokoli proti komukoli. Takže místní averzi a pohrdání tímto filmem naprosto nechápu. Pro mě jeden z mála dílů série, které mohu sledovat stále znovu a nikdy neodcházím zklamán. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobný scenár už naozaj vypovedá o núdzi a totálnom nevedení si rady, len za účelom vyžgŕľať pár dolárov. Konieckoncov už ale na tento film nie som tak naštvaný ako som býval. Pretože 15rokov som sa nevedel spamätať z takéhoto nedôstojného zakončenia série. No prišiel Balboa a tento film mi ostal len ako ďalší zo série a hneď sa naň pozerám inak. Bitky fajné, snaha o zameranie na rodinnú drámu je totálne trápna, no je to Rocky. Zabite ma! 75%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +příběh pokračuje, závěrečný sobouj -je toho víc/// Rocky pětka je z velké části hodně depresivní, myšleno pro diváka. Rocky příjde o peníze, díky tomu o majetek a vrací se do míst kde začínal. Zde se ujme mladého boxera, kterej nechal mozek v šuplíku a začne ho trénovat. Ten mladej boxer je však celkem nesympatickej, dabuje ho o 20 let starší chlap, což na charismatu moc nepřídá, ale co je nejhorší, že se mu Rocky věnuje na úkor syna a rodiny. Ještě že je ten mladej boxer tak hloupej, aby měl Rocky důvod mu dát do držky. To je taky v podstatě jediná dobrá, ba přímo výborná scéna tohoto filmu. Jinak je Rocky V nejslabší z celé série. Není nezbytně špatný, ale je zde málo hudby, málo zapamatovatelných scén a kupodivů zde chybý i pořádný soupeř. Přesto jsem rád sledoval i tyto osudy Rockyho a troufám si hádat, že nejnovější filmu bude pro mě hodně citovou záležitostí./// Celkem 64%/// ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky se nám po dvou ultimátních propagandistických nářezech vrací zase k dramatu. Tentokrát ne sociálnímu ale rovnou rodinnému. Ano, Rocky stárne, a s ním všichni okolo. Život boxera není jen pár čtverečních metrů mezi čtyřmi špagáty, otázkou však je, jestli to u jedné postavy již poněkolikáté stačí. Bez sebemenší stopy výsměchu, cynismu či prudy, není divu, že si Rocky na další část musel počkat tak dlouho. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Jediný díl série Rocky, který si na sebe nedokázal vydělat. (Karlos80)

Reklama

Reklama