Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (474)

klerik 

všechny recenze uživatele

Nech si všetci trhnú, ale Rocky bol pôvodne dráma, kde sa boxovalo. Za to že trojka a štvorka z celej série urobila boxerské jatky, tento film nemôže. Na oscara tak ako jednotka sice nešliape, ale je to normálny príbeh. Trochu viac akcie by ho oživilo, ale ja som spokojný. Jediný problém je asi len v tom veľkom skoku od ultradivokej rezničiny s Dolphom ku komornému filmu... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle Rocky se mi líbil asi nejvíc ze všech. Hlavně proto, že tu nejsou žádný přehnaný souboje, ve kterých by oba dva umřeli už po pěti minutách. Myslím, že tenhle je ze všech nejpromakanější. Nejkomornější. Žádnej akčňák a mlácení hlava nehlava. Sice je to tu trochu překombinovaný co se týká Rockyho pádu až na dno, a co si budeme říkat, pět kino-filmů s jednou hlavní postavou a jednou zápletkou je dost, ale pro mě to má svý velký kouzlo. Jak už jsem řekl, tenhle je podle mě nejlepší. A kdyby byl natočen jako první, souhlasilo by se mnou mnohem víc lidí. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dovolím si parafrázovat samotného Rockyho: Není nic moc, ale je vtipnej. Proklatě vtipnej. Průser je v tom, že nezamýšleně. Za to a mnohé jiné fórky k pokukání vhazuji do ringu 2,5*, aby bylo vidět, že dokáži náležitě ocenit rafinovaný humor. :)) P.S. Za pozitivum se dá považovat i to, nakolik imbecilní Tommy Gunn vystihuje dutost celého snímku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi podobne jednotke. Už sa tu síce vôbec neboxuje, ale fight Učeň vs Majster je perfektný. Serie sa vrátila opäť na začiatok, s rovnakým režisérom, hudobným skladateľom, s rovnakým klobúkom, bundou, ale bez nejakých väčších emócii. No aj napriek tomu, že je to najslabší diel s celej série, stále ma baví a má niečo do seba rovnako ako predošlé časti. 90% - 5* ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série. Příběh vaří z vody, která snad není ani pitná a scénář tentokrát postavil Rockymu do cesty bankrot, slepý zápal pro box, z něj vyplývající nepříliš dobré rodinné vztahy a nakonec i Rockyho žáka Tommyho, který ač první polovinu filmu pod vedením Italského hřebce poctivě maká, nakonec sejde z cesty, podlehne temné straně síly (zastupované ukrutně uřvaným černochem) a dokonce proti svému učiteli pozvedne pěsti. Film už nemá takový náboj, jako předchozí díly, jakoby seděl v rohu před patnáctým kolem s rameny svěšenými, udýchaný, vyšťavený a pokorně čekající buď na ránu z milosti nebo na závěrečný gong. Podobně vypadají herci, unyle, bez elánu. Povedená je symbolická Rockyho vzpomínka na starého dobráka Micka. Film netradičně končí mimo boxerský ring, závěrečného duelu se přesto dočkáte. A měla to být tečka za jednou z největších filmových postav. Avšak o 16 let později usedá Sly na režisérskou židli. Plánuje snad Rockyho comeback?? 120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)
  • Choreografii závěrečného souboje pomáhal vytvořit známý wrestler Terry Funk. (Karlos80)
  • George Washington Duke (Richard Gant) je založen na skutečném boxerském manažerovi Donu Kingovi, kterého boxer Mike Tyson zažaloval za to, že ho během více než deseti let šidil o miliony dolarů. Žaloba byla později mimosoudně vyrovnána a Tyson dostal 14 milionů amerických dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama