Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Podivná kombinácia seriózneho námorníckeho filmu s imbecilnou posádkou ponorky ťahajúcou sa žánrovo niekam k Horúcim strelám. Výsledok pôsobí väčšinou serióznym dojmom, o to viac potom vyniknú tie občasné šialenosti. I napriek tejto rozpoltenosti ale mi ale čas s týmto filmíkom utiekol vcelku príjemne. Ako oddychovka na sobotné popoludnie optimálne. 6/10 ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

In the Navy... sice jednoduchý příběh, ale mám pro tento film slabost, pro jeho svěží a netradiční humor. Oddychová parodie na válečné ponorkové filmy. Partička těch nejhorších námořních looserů vedená praštěným kapitánem Dodgem se plaví na lehce rezavé a zastaralé ponorce ale v plné zbroji. Co mě pokaždé pobaví je scéna se Sonarem, jak předvádí velryby... to se prostě nedá:-)) ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Aby byla komedie originální, nemusí zde nutně bejt kapitán s tetováním na klacku. A když už tu je, musí svoji roli alespoň nějak zahrát. Když už ani tohle nevyjde, pak by se měla stát nějaká překvapivá věc na závěr a né se jenom tupě držet pevně dané linie, která nám závěr prozradí během prvních 20 minut. Nestala. 30% ()

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je téma outsiderů v námořnictvu a celkově v armádě obehrané tucty parodiemi, občas se mezi nimi dokáže objevit i světlý moment. Vtipné postavy doplněné do skvělé dialogy a mnoho vtipných scén, které nenechají vaši bránici v klidu dokazují, že snímek s přehledem patří ke klasikám paridií jako Utopenec na útěku nebo Žhavé výstřely. ()

civrss 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má světlé momenty a výborné scény, ale jako celek nefunguje. Má hrozně velkou konkurenci v podobných filmech jako Žhavé výstřely nebo Bláznivá střela. Na tyhle dva nemá a já si je bohužel vybavím vždy, když vidím podobnou blbost. Dokážu v klidu pochopit vysoké hodnocení, ale já radši něco jiného. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Filmová ponorka, jejíž jméno se reálné „sestře“ podobá – tedy USS Stingray (s označením SS-186, třídy Balao) – se šťastného osudu bohužel nedočkala. Byla spuštěna na vodu roku 1936 a hojně se účastnila hlídek v Indonésii, Pacifiku a u břehů Austrálie, až do jejího přeřazení do zálohy roku 1945. Mezi lety 1945 až 1946 byla vyřazena a následně začátkem dubna 1946 odeslána do šrotu. Tato ponorka drží rekord v počtu hlídek za období druhé světové války (celkem šestnáct) a obdržela dvanáct záslužných hvězd. (TutanKrupan)
  • Kapitán Dodge se ohrazuje proti přítomnosti poručíka Lakeové na palubě a odvolává se na zákon amerického námořnictva, který zakazuje přítomost žen na ponorkách. V roce 1995 (rok před premiérou) se Solveig Kreyová stala historicky první důstojnicí na ponorce. (Angie91)

Reklama

Reklama