Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Překvapivý snímek, něco, co bych naprosto vůbec nečekala a fakt mě to mile překvapilo. Film je úplně jiný než ty, které znám. Najde se plno filmů, které jsou originální svým příběhem, další, které zaujmout, protože jsou tam použity zajímavé efekty nebo skvělé kamerové pasáže atd. Ale toto je něco naprosto jiného a dosud jsme se s ničím podobným nesetkala. A pokud přehlídnu toto zvláštní pojetí a zaměřím se na samotný příběh, tak nemám také slov, prostě nádherný dojemný příběh, který mě chytil za srdíčko. Jsou zde pasáže, které bych si představovala trošku jinak, které bych pozměnila, ale nejsem režisérka. Jsem pouze laik, který hodnotí podle dojmu, takže mnozí můžete moje hodnocení kritizovat, ale nemůžu si pomoci :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční symbióza filmové a divadelní vědy se vykazuje pečlivou výpravou, fatálním dějem, skvělým obsazením, ale bohužel i plochým vývojem dramatu. Nebýt toho (před)válečného dusna, dávám maximum. Christina Ricci a Cate Blanchett jsou skvělé, mužští jen dobří, včetně Johnnyho Deppa. Ale vyloženě úžasná je ve své předposlední roli Hana Bělská. Podívejme se na to, kam se od dob Na sluneční straně poděla. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když ve filmu nejsou zrovna moc dlouhé dialogy a spíš režisérka kladla důraz na výraz tváří a kameru, tak je to (tedy alespoň pro mě) jeden ze skvělých filmů. Nedokážu si představit nikoho v roli Susan, Christina předvedla skvělý výkon. Cate Blanchett trochu přehrávala ve své roli a byla mi ve filmu dost nesympatická, ale Johnny Depp byl úžasný, i když tam prohodil jen cca 5 vět. Režisérka se soustředila hlavně na kameru než na dialogy a to je v Hollywoodu nevšední, proto si myslím, že si film zaslouží lepší hodnocení. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo zklamání. Herecké výkony ničím neoslnily, scénář nevyužil potenciálu válečného období a ani ta Lolyna kolaborace tu skoro není (pořád se držela milence a šla na 1 večírek a pak hned útěk s Suzie). Dějová linie s otcem tu je taky jen tak na okrasu, aby měla Suzie důvod odjet od milovaného muže. Takže film má válku jen jako berličku, když to skřípe tak přihodíme nějakou tu erotickou scénu a hlavní zaměření je na Romskou problematiku, kde je vlastně jeden ,,nájezd,, na jejich osadu a hned několik jejich sešlostí nic víc. Celkově nenaplněný potenciál = 2z5. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mužom, ktorý plakal po pozretí tohto filmu, bol podľa mňa Steven Spielberg, ktorý si hovoril, čo všetko by on dokázal z takéhoto sľubného námetu vyťažiť. Predovšetkým po emocionálnej stránke. Film je zato solídny, s peknou atmosférou a je originálny najmä v tom, že ako obete holocaustu zobrazuje aj tradične opomíjanú rómsku minoritu. V tomto prípade trochu zidealizovane zobrazenú. Takže prím navzdory priemernej réžii hrajú skvelí herci, mňa najviac oslovili hlavné ženské postavy. Hĺbku postáv a emócií tu nahradili ich hlboké dlhé pohľady. Škoda nevyužitého potenciálu, takáto látka by mala siahať po oceneniach. A rómovia si na svoj adekvátny kinematografický pamätník obetí holokaustu druhej svetovej vojny musia ešte asi nejaký čas počkať. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 2. září 2000 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)
  • Cate Blanchett (Lola) získala za roli v tomto snímku cenu Board of Review 2000 a cenu z Florida Film Critics Circle 2000 v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Terva)
  • Herci a hudebníci, kteří hrají Cesarovu rodinu, jsou členy rumunské hudební skupiny Taraf de Haidouks. (ČSFD)

Reklama

Reklama