Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Mol 

všechny recenze uživatele

LOOK AT THOSE ASSHOLES, ORDINARY FUCKING PEOPLE. I HATE 'EM! Mé 3333. hodnocení. Dočetl jsem se, že se jedná o pankerskej film a tak jsem se na něj s nadšením vrhl. Začátek super. Otto si to nasranej kope do plechovky, zpívá si TV party od Black Flag a dostane se k pochybné práci. Bohužel od té doby to sklouzlo do průměru a zůstalo to tam až zmatečného konce. Vrchol filmu byla 100% přestřelka v obchodě. To mi zrychlilo tep! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to divný film, o tom žádná, ale v té svojí podivnosti je tak nějak konstantní, takže máte pocit, že to celé vlastně docela dává smysl. Přesto budete zmateni a nebudete chápat, co tím chtěl básník říct. A ano, to může být důvod k tomu, proč se snímek stal kultovním. Rozhodně je celá myšlenka repo manů alespoň zajímavá. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Letmý pohled na soupis filmů, na kterých se Alex Cox podílel, ihned prozradí, že nejde o filmařské eso - spíš o druhořadého filmaře, který lovil převážně v béčkových vodách. V 80. letech ale dokázal jediným titulem naplnit kina a vytvořit svérázný fenomén. Strefil se do nálady a potřeb mladého amerického publika a i když filmová kritika, diplomaticky řečeno, neskrývala rozpaky, jeho Repo Man se z outsidera stal načas králem. Sám Cox by nedokázal definovat, v čem úspěch spočíval, konec konců ho nedokázal nikdy zopakovat. Jeho zmatená historka šmrnclá doznívajícím punkem o klukovi, který po vyhazovu z práce zkusí štěstí coby exekutor a v nové roli čelí nástrahám šílených vědců i mimozemšťanů, má jasně brakové ukotvení. K filmu jsem proto přistupoval s přesvědčením, že to po pár minutách vzdám. Možná právě nulové očekávání nakonec způsobilo, že jsem film nejen dokoukal, ale nakonec odměnil i 3 hvězdičkami a 55 % celkového dojmu. Rozhodně nejde o veledílo, ale pokud přistoupíte na Coxovu hru, může to překvapivě fungovat. Každopádně ale jde o kousek, který bych se vzhledem k tomu, jaký bizár představuje, zdráhal komukoli doporučovat... ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl 2x, jednou v kině a jednou na DVD od Netflixu. Přišlo mi, že jsou tam dobré nápady, to auto na atomový pohon, ten looserský hrdina, potom ten odstup od nablýskané konzumní společnosti... Repo Man je někdo, kdo se živí tím, že hledá auta, která si jejich majitelé vzali na půjčku nebo na leasing a pak přestali splácet a odstěhovali se na neznámou adresu. Takže je to docela dobrodružné povolání, ke kterému se hlavní hrdina dostane, když ho vyhodí z pozice doplňovače zboží v "no-name" low cost supermarketu. Celkem mi to přišlo jako docela vtipný film, ale jelikož jsem to viděl jen v původním znění, tak jsem děj víc chápal až na druhý pokus. Možná pro někoho trochu rozvláčný a moc "psychologický" film, ale mně se líbilo, jak si ten hrdina začne hledat vlastní svobodu v životě. Má to takovou poetiku punku. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Repo Mana s Pulp Fiction mi přijde trochu nesmyslné. Pulp fiction staví děj poměrně rozumně, přičemž prolíná příběhy jednotlivých postav. Na druhé straně Repo Man je spíš punkový videoklip, prolínající mezi sebou různé, na sebe dost často nenávazné myšlenky. Hlavní dějová linie je poněkud jednoduchá a vpodstatě film nedává moc smysl. Agresivní postavy, zobrazení utrpení, kritika společnosti ... to vše k tomu patří, a nádavkem dostáváme ještě konspiraci. Pravý, pěkně poslepovaný punk. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama