Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Chápu americkou poblázněnost a uctívání tohoto titulu jako kultovního. /vod je snad to nejbláznivější co kdy kdo vyprodukoval, prostředek trošku drhne a konec je vskutku zvláštní a nečekaný (ačkoli nějakou zvláštnost čekal snad každý). Potěšil mě i hudební motiv od mého oblíbeného Iggy Popa. Punk/trash/blbost/kult a zaslouženě. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej úlet, kde tvůrci totálně popustili uzdu své fantazie a naservírovali sci-fíčko, které se jen tak nevidí. Zřejmě všichni hodně ujížděli na nějakým fetu a scénář psali podle toho, jak byli nafrčení. Jinak nevím, kolikrát některé scény vůbec nedávají smysl, nepřehledné střihy, spousta "wtf" momentů, na place jakoby vládla anarchie. Ale přes to všechno je tam NĚCO, co jinde nenajdete a film si užijete i díky namakané kameře Stevena Hufstetera. Je to divný, bizarní, komický a svým způsobem i kultovní. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kult všech kultů? Jsem zděšen, ale zároveň to i chvílemi chápu. Looser Otto, jeho punk kamarádi a kamarádky, jeho repo spolupracovníci, milovnice konspirací o vládě a ufonech, televizí "vymaštění" rodiče, které ovládá jejich telereverend a neustále sraní na lidi. To vše má své (zvrácené a fádní) kouzlo. Celý příběh je absurdní, jako některé dialogy ("Víš, létající talíře a stroj času jsou to samé..." a to nemluvím o narážkách na americké symboly viz. John Wayne...). Vědec "unese" svou práci (=mrtvý ufon/atomový pohon/rentgenové zařízení) v kufru svého Chevy Malibu a dojede s ním, i přes menší problémy, až do "ottova města". CIA vypíše na starý Chevy Malibu odměnu 20 tisíc dolarů a všichni pankáči, repomani a Rodriguezové chtějí (vážně hodně teplé) auto najít. Závěr je už pouze zelená třešnička na dortu tohoto braku. Hodně mi to připomnělo Southland Tales... Další film, do kterého tvůrce naházel hromadu "nesmyslů", ale lidé si v tom našli mnohé:). Já jdu sehnat Dioretix: Věda o podstatě mysli... ať může moje cesta "loosera odsud až na okraj známé galaxie!" konečně začít."Let's go get sushi and not pay!" ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nevím co za kultovního se na tomhle dá shledat? Unylý Emilio Estevez jako exekutorské ucho či absolutně mimozní příběh s mimozemšťany? Ke všemu mi nešlo do hlavy co za divnou tajnou službu najímá pouze a výhradně blond lidi? Každopádně pár vtipných scének z prostředí exekutorů se najde, ale to je tak vše. Vůbec bych jsem nepletl Pulp Fiction. Už jednak tím, že v něm hraje plejáda skvělých herců. Tohle se opravdu moc nepovedlo a dokazuje to totalně vypatatlaný konec. Měl jsem jinou představu o ujetosti, tohle bylo až moc hloupé. (Viděno na Prima Cool) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zábavný úlet, který někde v první půlhodině chytl infekční nudu, která se postupně prožírala celým filmem až ho celý rozleptala do ukázkové slátaniny. Občas skvělá hláška nebo moment bohužel celek nespasí a nepomohla ani hra na hledání odkazů. Chápu to jako blbinu, u níž se filmaři na place vyblbli stejně dobře jako se u obrazovek mohou vyblbnout diváci, bylo mi jasné kde a proč se někteří diváci mohou skvěle bavit a proč ho poslali do top kultovních film, pocitově mě to však zcela minulo.. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama